3 ay önce bir kilo 180 liraydı: Kıymanın fiyatı uçtu gitti!

3 ay önce bir kilo 180 liraydı: Kıymanın fiyatı uçtu gitti!
Dişi hayvanların birer birer kesime gönderilmeye başlamasının ardından et fiyatları da zamlanmaya başladı. 3 ay önce 180 lira olan 1 kilo kıymanın fiyatı 260 liraya yükseldi.

Edirne’de bir kasabı ziyaret eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, et fiyatlarındaki zamma dikkat çekti. Gaytancıoğlu, kasaba “Vatandaşların alışverişlerinde bir değişiklik oldu mu? Bundan 5 sene önce kaç tane hayvan kesip satabiliyordunuz bir ayda? Peki ithalat yapılıyor, fiyatlar düşmüyor mu? Başka ülkelere döviz gidiyor ” diye sorarak “Çok değil, üç ay önce bir kilo kıyma 180 liraydı, şimdi nasıl 260 lira oldu? Dişi hayvan kalmadı. Erkek hayvan da beslenmiyordu" dedi.

Edirneli kasap ise şunları söyledi:

Üretim olmadan tüketim olmuyor. İnek beslemezsek danayı alamayız. İleriye devam edemeyiz. Kör döngüye ulaşır. Gelen hayvan, tüketimi karşılamıyor. Kilogramlar yerine artık paralar konuşuluyor. Müşteri sayımızda değişen durum yok ama tüketimler azaldı, alım güçleri düştü. Yemek koksun… Yerel olarak sayılarımız yüzde 15-20 civarında düştü. İlk önce üretime destek vermeleri lazım. Önce besiciliği bitirdiler, besiye güzel bir destek vermediler. Besicilikten kazanamayınca süte yatırım yapamadı halkımız, süt inekçiliği bitti. Süte destek vermediler. Aksine süt fiyatları geri geldi, mamul fiyatları tavan yaptı. Mamulde de protein olarak dışa bağımlıyız. Ondan da bir eksiğimiz var. Halk şu anda kan ağlıyor. (ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar