Pençe Kilit'te 5 askerimiz şehit oldu: Ortaya çıkan ayrıntılar kahretti

Pençe Kilit'te 5 askerimiz şehit oldu: Ortaya çıkan ayrıntılar kahretti
Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, teröristlerin açtığı taciz ateşinde Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuş Kemal Özek, Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale şehit oldu.

Irak'ın kuzeyinde süren Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucunda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuş Kemal Özek ve Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale şehit oldu.

Şehit askerlerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar yürek yaktı.

1.jpg

ŞEHİDİN BABASIYLA İLGİLİ AYRINTI ORTAYA ÇIKTI

Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ın (27) Ulukent Mahallesi Yenigöl Sokak’ta ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı.

2.jpg

Öte yandan şehidin babası polis Kadir Altınbaş’ın görevi başındayken 2012 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin de babasının Ankara’da bulunan kabrinin yanına defnedileceği bildirildi.

DÜĞÜN PLANI YAPIYORDU

26 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in ailesine acı haber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve askeri yetkililer tarafından verildi.

3.jpg

Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in nişanlı olduğu, doğu görevi sonrası düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

4.jpg

AMCASI DA 20 YIL ÖNCE ŞEHİT OLDU

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in kendisiyle aynı ismi taşıyan amcası Kemal Özek’in de 20 yıl önce şehit olduğu öğrenildi. Şehidin naaşının yarın Denizli’ye getirilerek, son yolculuğuna uğurlanacağı ifade edildi.

GAZİANTEP'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir hastaneye kaldırıldı. Özdemir, hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

Şehidin acı haberi Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Baba Bayram ve anne Fatma Özdemir ile diğer yakınları acı haber sonrasında gözyaşı dökerek feryat etti.

Şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı.
Şehit Uğur Özdemir'in yarın Gaziantep'te düzenlenecek resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Hain saldırıda yaralanan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ da hastanede tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 9 Ağustos 2023 tarihinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan P. Söz. Er Mahmut Üçdağ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

SİVAS'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Sivas Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Yıldızeli ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Özkan Kale’nin Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." denildi.

s33.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar