Paşinyan'dan tehdit dolu sözler: "Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek"

Paşinyan'dan tehdit dolu sözler: "Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek"
2020 yılında Karabağ'da yaşadığı bozgunun etkisinden çıkamayan Ermenistan, bölgedeki saldırgan hareketlerine devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransız basınına verdiği demeçte Azerbaycan'a gözdağı vermeye çalıştı. Paşinyan, bir anlaşmaya varılamaması halinde yeni bir savaş ihtimalinin güçlü olduğunu belirtti.

Uluslararası hukuka göre Azerbaycan'ın topraklarını yıllarca işgal eden Ermenistan, 2020 yılında yapılan Karabağ savaşında yaşadığı bozgunun ardından Azerbaycan askerine iftiraya varan ithamlar kullanmaya devam ediyor.

Kendi topraklarını kurtarmak için savaşan Azerbaycan ordusunu sözde soykırım yapmakla suçlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, herhangi bir anlaşmaya varılamaması halinde yeni bir savaşın ise güçlü ihtimal olduğunu belirtti.

RUSYA VE ABD'DEN YARDIM TALEP ETTİ

Paşinyan, uluslararası topluma yardım çağrısında bulunarak, sorunun çözümü için Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın arabuluculuk yapmasını istedi. Ancak yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadı.

Fransız haber ajansına konuşan Paşinyan, "Bir barış anlaşması imzalanmadığı ve böyle bir anlaşma iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmadığı sürece, elbette yeni bir savaş çok muhtemel" dedi.

LAÇİN KORİDORU 'PATLAMA HAZIR BOMBA' HALİNE DÖNDÜ

İki ülke arasındaki tansiyon, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı Ermenistan'a bağlayan Laçın koridorunu geçici olarak kapatmasının ardından daha da yükseldi. Bu uygulama bölgede ilaç ve gıda sıkıntısı tartışmalarını gündeme getirdi.

Paşinyan ise Bakü yönetimi sert ifadelerle eleştirdi. Karabağ'da yaşanan soruna ilişkin konuşan Paşinyan, "Biz bir soykırım hazırlığından değil, devam eden bir soykırım sürecinden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar