ABD tarihinde bir skandala imza atmıştı! Trump için kritik tarih belli oldu

ABD tarihinde bir skandala imza atmıştı! Trump için kritik tarih belli oldu
Son zamanlarda skandallarla adı gündemden düşmeyen ABD eski Başkanı Donal Trump, gizli belgeleri saklamakla suçlandığı davanın duruşma tarihi belli oldu.

DAMLA BAYLAN/GÜNBOYU

ABD’de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylığını açıklayan eski Başkan Donald Trump’ın “gizli belgeler” davasının duruşma tarihi belli oldu.

ABD Bölge Yargıcı Aileen Cannon, Trump’ın gizli belgeler davası ile ilgili duruşmanın 20 Mayıs 2024’de başlayacağı talimatını verdi. Cannon ayrıca, Trump’ın avukatlarının duruşma tarihinin belirlenmemesine yönelik taleplerini reddetti.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'da bulunan malikanesinde "gizli belgeler" ele geçirildi.

Florida Bölge Mahkemesinin, Trump'a yönelik "gizli belgeler" ile ilgili kamuya açıklanan 49 sayfalık dava dosyasında, Trump'a karşı aralarında "ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması" dahil 37 suçlama yöneltildi.

Trump'a yönelik iddianamede, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) bir askeri operasyonla ilgili gizli haritayı da içeren "saldırı planını" ve ABD ile yabancı ülkelerin savunma ve silah kabiliyetlerine ilişkin ayrıntılar içeren belgeleri paylaşmak gibi maddeler yer alıyor.

Dosyada, Trump'ın yardımcısı Walt Nauta'ya da yanlış beyan vermek ve komplo kurmak gibi farklı suçlamalar yöneltildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar