Partililer çıldırdı! CHP'de küfürbaz danışman Perinaz Yaman krizinin yeni detayları ortaya çıktı

Partililer çıldırdı! CHP'de küfürbaz danışman Perinaz Yaman krizinin yeni detayları ortaya çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın ve aile politikaları konusunda çalışma yapmak üzere Perinaz Mahpeyker Yaman'ı 'Genel Başkan Danışmanı' olarak ataması partililer tarafından tepki çekti. Sosyal medya paylaşımlarında Kılıçdaroğlu'na ve Atatürkçü seçmene hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkan Yaman’ın atama krizine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Zavallı, kanı bozuk, hain” diyen Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Kadın ve Aile Politikaları’ndan sorumlu 'Genel Başkan Danışmanı' olarak ataması partililer ve iktidar tarafından tepki ile karşılanmıştı. Atamaya ilişkin belgeyi sosyal medya hesabından bizzat yapan Yaman'ın paylaşımları sosyal medyada gündem oldu.

0x0-kilicdaroglundan-tepki-ceken-hamle-kendisine-hakaret-eden-perinaz-mahpeyker-yamani-danismani-yapti-zavalli-kan-1693641197813.jpeg

Yaman'ın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'yi hedef alan bazı paylaşımları şöyle;

yeni-haber-basligi-30418964-002.webp

0x0-1693598931612.jpeg

0x0-1693598932260.jpeg

s-4b606617ca4852db7a7f367ff9cf040d718d4022.webp

EREN ERDEM YALANLAMIŞTI

Konuyla ilgili olarak TELE1’de açıklama yapan CHP'li Eren Erdem böyle bir atamanın olmadığını söyledi. Erdem açıklamasında, şunları söyledi: “Böyle bir atama söz konusu değildir onu ifade edeyim. Sosyal medyada ciddi bir tartışma olduğunu gördüm. Şunu belirtelim sayın genel başkanımız MYK değişikliği yaptı. Bu değişimi ile beraber, bu yenilenme ile beraber hemen akabinde 4 Haziran'da bütün arkadaşlarımızın görevi sona ermiş oldu. Daha sonra yeniden danışman olarak atadığı kişiler oldu. Engin Özkoç, Hacer Foggo, Özgür Yiyici, Namık Tan gibi isimler oldu. Fakat böyle bir isim ataması söz konusu değil. Genel başkanımızın bu isimde danışmanı yok. Bu nasıl bir gündem oluştu bilmiyorum açıkçası. Bizim genel merkezimizde danışmanlık genelgesi imzalanmış, Perinaz Mahpeyker isimli genelgemiz yok. 4 Haziran sonrası MYK değişimi ile beraber danışman kadrosu tümünün görevi sona erdi. Sıfırdan danışmanlık ihdasları başladı. Bu isimli genel başkanımızın danışmanı yok. Bu bilgi yanlış bir bilgi.”

CHP'Lİ ŞABAN SEVİNÇ DEŞİFRE ETTİ

Erdem, her ne kadar durumu yalanlasa da CHP’ye yakın isim Şaban Sevinç konuya açıklık getiren bir açıklama yaptı.

perinaz-yaman-kilicd-9551ecf0ffa9a76e89b8-001.webp

Sevinç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yaman ile konuştuğunu belirterek, “Kılıçdaroğlu’na danışmanlık görevinin devam ettiğini söyleyen Perinaz Yaman, 3-4 hafta önce (4 Haziran sonrası) Ağustos ayı başlarında CHP Genel Merkezinin 3’ncü katında kendisine oda tahsis edildiğini söylüyor. Genel Merkezdeki bu odayı kendi parasıyla temizletip yeni ofis mobilyaları aldığını bu mobilyaların dün (1 Eylül) yerleştirildiğini ve odasına giderek çalıştığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

aban.jpg

yeni-haber-basligi-30516224.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar