Pangolin nedir?

Pangolin nedir?
Çin'in Wuhan kentinden çıkarak tüm dünya'ya hızla yayılan ölümcül Corona virüsü'nün sebebi araştırılırken, Çinli bilim insanları sebebinin 'Pangolin' adı verilen memeli sınıfından bir hayvan olduğunu ortaya çıkardı.

Pangolin nedir?

Çinli bilim insanlarının açıklamalarına göre dünyayı saran Corona virüsü'nün sebebi yarasa değil, Pangolin adı verilen hayvandır. Peki ülkemizde bulunmayan ve bu ölümcül virüse sebep olan bu hayvan hakkında ne biliyoruz?

white-bellied-pangolin-credit-frank-kohn-usfws.jpg

Pangolin, çoğunlukla uzak doğuda görülen pullu memeli bir hayvandır. Genellikle geceleri görülen bu hayvanlar, gündüzleri ise kazdıkları çukurlarda, ağaç ve kaya kovuklarında saklanırlar. Pangolinler”canlı çam kozalakları” olarak adlandırılırlar. Pangolin, baş, sırt, kuyruk ve bacakları kaplayan, birbirinin üstüne binen iri, kahverengi pullardan oluşuyor.

pangolin-images-wallpapers-013.jpg

Pangolin’in uzun ve yapışkan dokulu dili vardır. Genellikle termit, karınca, pupa, larva, yumurta kısacası yuvada ne varsa diliyle zorlanmadan toplayarak yer. Karınca ve termitlerin bünyelerinde bulunan asitlerinin zarar vermesini ise midesinin kalın kaslı çeperi sayesinde engeller. Nesli tükenmekte olan canlılar, kendilerini korumak için top haline geldikleri anda yakalanıp poşetlere koyuluyorlar ve vakumlanarak öldürülüyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar