Pandemide kısa çalışma ödeneği alıp işçileri tam gün çalıştıranlar... Uyanık patronlara kötü haber!

Pandemide kısa çalışma ödeneği alıp işçileri tam gün çalıştıranlar... Uyanık patronlara kötü haber!
Pandemi döneminde eksik prim ödemeleri olan çalışanların işverenleri tarafından tamamlanacak.

Pandemi döneminde kısa çalışma ve nakdi ücret desteği alan, ancak işverenleri tarafından çalıştırıldığı halde primleri eksik yatırılmayan çalışanların eksik günlerinin işveren tarafından tamamlanabileceği açıklandı.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, pandemide kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden yararlanan ancak işverenleri tarafından çalıştırılan, çalıştırıldığı halde de primleri yatırılmayan çalışanların SGK’ya eksik bildirilen günlerinin tamamlanabileceğini yazdı.

Doğan, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"İşveren, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği için başvurmuş ve bu haktan yararlanmış ancak buna karşılık çalışanını ayın tamamında çalıştırmış, buna karşılık çalıştırdığı günlerin primlerini SGK’ya yatırmamış ise yatmayan eksik günler tamamlanabilecek. Eksik prim günleri işveren yatıracak. Bunun için de sigortalılar adına eksik hizmet bildirilen günler için işveren SGK’ya başvuracak ve başvurduğu tarihten itibaren üç ay içinde primleri yatıracak. Ancak İşveren kısa çalışma ödeneğinden kuralları çerçevesinde yararlanmış ve çalışanları fazladan çalıştırmamış, SGK’ya eksik bildirim yapılan gün sayısı ile fiilen çalışılan gün sayısı uyumlu ise bu durumdaki çalışanların eksik primleri tamamlanmayacak."

KAYNAK: 12punto

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar