Pandemi fırsatçıları iş başında

Pandemi fırsatçıları iş başında
Hemen her gün yeni bir yöntemle vatandaşların paralarını çalmaya çalışan dolandırıcıların, verdikleri ilanlarla pandemi nedeniyle evden çalışıp ek gelir kazanmak isteyen kişileri kandırdıkları ortaya çıktı.


Yaşanan kısıtlamalar nedeniyle pek çok dükkan sahibi iş yerlerini açamazken hayatlarını sürdürebilmek adına ek gelir imkanlarına bel bağlamış durumda. İnsanların en azından faturalarını ödemek adına girdikleri bu çabaları suistimal etmek isteyen dolandırıcılar ise onları hedefleri haline getiriyor.

Dolandırıcıların gündeme yansıyan son yöntemi ise şöyle ilerliyor:

Hürriyet'in haberine göre işveren ve iş arayanların eşleştiği platformlarda evde maske ve terlik paketleme ilanları veriliyor. Daha sonra ilanlara başvuran kişilerden 7 liralık kargo ücreti talep ediliyor. Başvuran yüzlerce kişiden ücreti aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Sadece bir ilana iki saat içinde 200 kişi başvuru yapıyor. Bu şekilde verilen onlarca ilan var. 

Bu ilanlarda amaç pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evden çalışarak aile ekonomisine destek olmaya çalışan kişilere cazip bir iş fırsatı sunmak.

'KAZANÇ YAPILACAK İŞE GÖRE DEĞİŞECEK' DENİYOR

Dolandırıcılar bu ilanlara başvuran vatandaşlarla irtibata geçerek, onlara paketleme yapacakları ürünleri göndereceklerini ancak bunun için kendilerine bir kargo ücreti ödemelerini talep ediyor.

İş isteyen vatandaşlara hesap numarası gönderen dolandırıcılar karşı taraftan her iş için 7 lira talep ediyor. Kazancın ise yapılacak işe göre değişeceği belirtiliyor. Ancak vatandaşlar kargo ücretlerini ödedikten sonra bir daha geri dönüş alamıyor.

"MEBLAĞLAR KÜÇÜK GÖRÜNÜYOR AMA BAŞVURU ÇOK FAZLA"

İş ilanlarının paylaşıldığı her türlü mecrada bu paylaşımların yapıldığını belirten 24 saatte iş’in kurucu ortağı Mert Yıldız, “7 lira ilk bakışta küçük bir ücret gibi görünüyor ama sadece bir ilana 2 saat içerisinde 200 başvuru geliyor. 

Ve bu şekilde onlarca mecrada açılmış sayısız ilanlar var. Artık bu çok fazla büyümüş durumda.

1 liralık kargo ücreti isteyen dolandırıcı bile var. Oysa bunları yaparak insanların iş umudu ile oynuyorlar. Bu dönemde çoğu kişi evini geçindirmek için her işi yapmaya hazır ancak onların hem umutlarını hem zamanlarını çalışıyorlar” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar