Pakistan’da can pazarı: 7 ölü, 20 yaralı

Pakistan’da can pazarı: 7 ölü, 20 yaralı
Pakistan’ın Belucistan eyaletinde şiddetli yağışların etkisiyle yaşanan kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi yaralandı.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde etkili olan sağanak yağışların neden olduğu kazalarda en az 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Pakistan''ın Belucistan eyaletinin başkenti Quetta da dâhil olmak üzere birçok kentte şiddetli yağışlar etkili oldu. Quetta''nın Sariab bölgesinde aşırı yağışların etkisiyle çatılar ve duvarlar çöktü. Kentte sağanak yağışın nedeniyle yollar sular altında kalırken, elektrik kesintileri yaşandı. Meydana gelen yağıştan ötürü 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. Komiser Yardımcısı Shehk Baloch ve Quetta Belediye Kurumu (MCQ) Yöneticisi Abdul Jabbar Baloch olay yerine gelerek çalışmaları izledi.

Kazanın ardından Eyalet Afet Yönetimi Kurumu (PDMA) Genel Müdürü Naseer Nasir, Belucistan Eyalet Başbakanı Mir Abdul Quddus Bizenjo''nun talimatıyla kurtarma ekiplerinin 50 aileye yardım malzemesi tedarik ettiğini söyledi. Sariab ve diğer bölgelerde vatandaşlara yardım ulaştırılması için çalışmalar sürüyor. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar