Pakistan kriptoyu yasaklama kararı aldı!

Pakistan kriptoyu yasaklama kararı aldı!
Dünya genelinde hükümetler kripto para birimlerini düzenlemek için çeşitli çerçeveler oluşturmaya çalışırken, bazı devletler ise kriptoya farklı bakıyor. Bu noktada Pakistan Maliye Bakanı ülkenin kriptoya bakış açısı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Pakistan’ın Maliye ve Gelirden Sorumlu Devlet Bakanı Aisha Ghaus Pasha, kısa bir süre önce Senato Daimi Maliye ve Gelir Komitesi’nin bir oturumunda yaptığı açıklamada, Pakistan’ın ülkede faaliyet gösteren kripto para hizmetlerini yasaklayacağını ve ülkede asla kripto para ticaretinin yasallaştırılmayacağını açıkladı.

Aisha Ghaus Pasha, kriptoyu yasaklamanın, Pakistan’ı Ekim ayında gri listeden çıkaran Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen şartlardan biri olduğunu dile getirdi. Gri liste, kuruluşun Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı önlemlerinde yetersiz olduğunu düşündüğü ancak eksikliklerini gidermek için kendisiyle birlikte çalışan ülkeleri içeriyor.

Alınan bu karara Pakistanlı kripto topluluğu tepki gösterdi. Sosyal medya platformlarından yapılan açıklamalarda, Pakistanlı kullanıcıların kripto para ticareti ile gelir elde ettiği ancak Pakistan hükümetinin halkı yoksullaştırmak için gelir elde etme modellerini yasaklamaya çalıştığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar