Pacwest bankanın satışı değerlendirilirken değer kaybediyor

Pacwest bankanın satışı değerlendirilirken değer kaybediyor
ABD'de yaşanan bankacılık krizi, yeni bankaları yutmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce First Republic Bank, yaşadığı bu krizin sonrasında büyük bir oranda JPMorgan tarafından satın alınmıştı. Bir başka Amerika Birleşik Devletleri merkezli PacWest, olası bir satın alınmanın araştırıldığı haberi sonrasında değer kaybetmeye başladı.

Bloomberg’te yer alan habere göre, üç rakip kredi kuruluşunun çöküşünün ardından sallanmaya başlayan bölgesel bankalardan birisi olan PacWest Bancorp, satış da dahil olmak üzere bir dizi stratejik seçeneği değerlendiriyor.

Beverly Hills merkezli bankanın bir mali danışmanla çalıştığını ve bir ayrılık ya da sermaye artırımını da değerlendirdiğini ifade eden kaynaklar, konunun kamuya açıklamaması sebebiyle kimliklerinin açıklanmamasını belirtti. Bununla birlikte kişiler Pacific Western Bank adlı bir topluluk kredisi veren ve bazı ticari ve tüketici kredisi işletmelerini içeren bankanın tamamıyla ilgilenen çok fazla potansiyel alıcı olmadığı için doğrudan bir satışın da engellendiğini ifade etti.

PacWest Bancorp, bankanın potansiyel bir satış da dahil olmak üzere stratejik seçenekleri değerlendirdiğine dair bir raporun ardından gün içinde genişletilmiş işlemlerde hisseler yüzde 53’ün üzerinde değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar