Öztrak net rezerv grafiği paylaşarak çağrı yaptı

Öztrak net rezerv grafiği paylaşarak çağrı yaptı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihracat yapanların dövizine el koyduğunu, bankalardaki dövizi bozdurduğunu belirterek halka "Türkiye için karar ver" çağrısında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından “Merkez Bankası Net Rezervleri” grafiği paylaşarak açıklama yaptı. Öztrak, paylaşımında şunlara değindi;

Erdoğan ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç' dedi. İspatlamak için: İhracatçının dövizine el koydu. Bankalardaki dövizi bozdurdu. Mevduata kur garantisi verdi. Döviz satışını saate bağladı. Bankalara telefonla müdahale ettirdi.

twt3.jpeg

NET REZERV AÇIĞI 50 MİLYAR DOLARDAN 80 MİLYAR DOLARA GELDİ

Ne döviz geldiyse sattı ama yetmedi. Tabela faizini azaltmaya başladığından bu yana, Merkez Bankası kasasındaki net rezerv açığı 50 milyar dolardan 80 milyar dolara geldi. Çakma ekonomistin ülkeye maliyeti çok yüksek oldu. Bu Hükümet yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir… Türkiye için karar ver: Göreve devamı halinde, bu milleti bankadaki dövizini de çekemez hale getirecek olanlar mı? Yoksa ‘Kral değil kural' diyen Kılıçdaroğlu mu?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar