Özgür Özel'den şaşırtan Şükran Kütükçü kararı: 37 yıldır Kılıçdaroğlu'yla çalışıyordu!

Özgür Özel'den şaşırtan Şükran Kütükçü kararı: 37 yıldır Kılıçdaroğlu'yla çalışıyordu!
CHP’de büyük kurultayın ardından CHP’ni yeni lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37 yıllık çalışma arkadaşı Şükran Kütükçü ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı.

CHP’nin 4-5 Kasım’da gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık görevi sona erdi.

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla beraber Özgür Özel, 812 oyla kurultayda CHP’nin yeni genel başkanı seçildi.

Değişimcileri n yaşadığı kurultay zaferi ile beraber gözler Genel Merkezde ve TBMM grubunda yapılacak kilit personel değişimine çevrilmişti.

Değişimlerden en çok merak edilen ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37 yıllık çalışma arkadaşı, Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’nün yerine kimin geleceği oldu.

KÜTÜKÇÜ HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

Şükran Kütükçü, Maliye Bakanlığı'ndaki göreviyle başlayan süreçte sırasıyla Bağkur Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü, SSK Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü sonrasında CHP liderinin İstanbul Milletvekilliği sırasında danışmanı, CHP Grup Başkanvekilliği sırasında danışmanı, son olarak da 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Genel Başkan Danışmanı görevlerinde bulundu.

g1-11.webp

“BU KRİTİK GÖREV İÇİN KARARIMI VERDİM”

Kütükçü’nin görevi için farklı farklı isimler gündeme gelse de CHP Lideri Özel yakın çalışma arkadaşlarına dikkat çeken kararını açıkladı.

Özel, kararını arkadaşlarına şu şekilde aktardı:

“Arkadaşlar bu kritik görev için kararımı verdim. Şükran hanımla çalışmaya devam edeceğiz, çünkü Şükran hanım görevinin gerektirdiği her türlü deneyime sahip ve devlet geleneğini yıllarca kamu görevlerinde sindirmiş bir arkadaşımız, ayrıca CHP’nin yakın tarihinin tanığı ve hafızası olması da bizim bu kararı almamızdaki en büyük etkendir..”

TEPKİLER NE OLDU?

Özel’in bu kararı yakın çalışma arkadaşları tarafından olumlu karşılandı ve parti kurmayları “Bu karar CHP’deki değişimin en önemli unsurlarından birisi olacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar