Özgür Özel Hatay'daki acı gerçeği açıkladı

Özgür Özel Hatay'daki acı gerçeği açıkladı
CHP lideri Özgür Özel Hatay’a gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, CHP’deki Kurultay’dan önce genel başkanlığa seçilmesi durumunda ilk ziyaretini Hatay’a yapacağını aktarmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaretinde siyaset konuşmayarak Hatay'ın sorunlarını ele aldı.

Özgür Özel, parti heyeti ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay’da incelemelerde bulunarak CHP Hatay İl Binası önünde önemli açıklamalar yaptı.

1.png

Özel şu ifadelere yer verdi:

"SÖZÜMÜ TUTMAYA GELDİM"

"Sözümü tutmaya geldim. Kurultay sürecinde bütün Türkiye'de yaptığımız bir şeyi Hatay'da yapmadık. Geldim, il çadırımızın önünde televizyonların karşısına geçtim, kalabalık da vardı ama siyaset yapmadım. Dedim ki, 'Vakit Hatay'da siyaset yapma vakti değil, vakit Hatay'ı gündemde tutma vakti.' Çünkü Türkiye'de büyük bir deprem oldu, 10 ilimiz zarar gördü. Ancak Hatay bu zararların yıkılan bina sayısı açısından karşılaştırdığınızda yüzde 44'ünü gördü. Türkiye'de 100 bina yıkıldı bunlardan 44 tanesi Hatay'da yıkıldı.

Önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla milletvekilleri buraya geldi. Nöbet tuttuk, kendisi buraya defalarca geldi. Sevgili Seyit Torun belediyelerden sorumluydu, Hatay'ın en önemli en çok sahip çıkılması gereken, en büyük yıkım, en büyük kayıp kenti olduğunu hemen tespit etti.

2.png

“10 HATAYLIDAN 9'U YİNE SOKAKTA”

İlk günlerde büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandı. O süreçte tüm Türkiye'de geç kalındı ama Hatay'da çok geç kalındı. Şimdi enkazlar kalkıyor, 9 şehirde bitti, Hatay'da daha bitmedi. Bir görüşe göre yüzde 20'si duruyor, bazıları 'daha çoğu duruyor' diyor. Bütün Türkiye'de söz verdikleri gibi bir yılda evler yetişmeyecekler ama Hatay'da durum kötü. 275 bin konut yapılması gerekiyor, 33 bin tanesinin ihalesi yapıldı. İnşaata başlanan bunun çok daha azı. Yani ihalesi yapılanların bitmeyeceği de ortada ama tut ki bitti, bir sene sonunda 10 Hataylıdan 9'u yine sokakta. Konteyner kentlerde kalınıyor yağmur alıyor, sızdırıyor. Birçok sorunu var konteynerlerin. İnsanlar kendi onarmaya çalışıyor kimi de bıkıyor çadır alıp mahalle aralarına gidiyor. Yani sorun çok Hatay'da…

3.png

“YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Sağlıkta, burada altmış doktor öldü, beş doktor halen kayıp, 600'den fazla sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Türkiye'nin dört bir yanından ve Hatay'dan sağlık emekçileri Hatay'ımızın bağrında yatıyorlar artık. Hastaneler perişan durumda ve bugün Hatay'da kalp krizlerine müdahale edilemediği için yeterli teknik donanım olmadığı için ölümler yaşanıyor. Doğumda sorun var, gebelerde sorun var. Bunların hepsini Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Sağlık Bakanı’nı takip eden gölge kabinemizdeki doktorumuz Zeliha Hanım çok yakından takip edecek. Yarın kendisine ilk talimatım Hatay'daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerimizden bir heyet oluşturması olacak. Gelecekler burada çalışacaklar ve Hatay'a özgü bir raporu hızla yapıp, hem Sağlık Bakanı'na sunacaklar, hem bütün Türkiye kamuoyuyla paylaşacaklar. Sonra da bizim üzerimize ne düşüyorsa o konuda biz de gereğini yapacağız.

“KONTEYNER KENTİ AÇAÇCAĞIZ”

Eğitimle ilgili sorunu biliyorum, okulları biliyorum, öğrencilerin sorunlarını biliyorum. Buraya atanmayan öğretmenleri biliyorum. Özel okul öğretmenlerinin işsizlik sorununu biliyorum. Hepsini teker teker çalıştım, okudum, notlarımı aldım. Hatay bundan sonra benim şahsi meselemdir. Önceki dönem birbirinden kıymetli 4 milletvekilimiz vardı. 24, 25, 26, 27'nci dönemde çalışan hemen bütün arkadaşlarım burada. Bu dönem çok kıymetli milletvekillerimiz eşlik ediyorlar. Ben grup başkanlığından grup başkanvekilliğinden gelen bir Genel Başkan olarak onların sahadaki var olmalarının önemini çok iyi biliyorum ve o konuda hepsinin emeklerine, geçmiş döneme, bugüne teşekkür ediyoruz. Birazdan grubumuzun her bir milletvekilinin geçen dönem maaşlarını bağışlamalarıyla yaptıkları konteyner kenti açacağız Ekrem Başkan ile birlikte. Bu emekler için yirmi yedinci dönemde grubun yarısı kaldı yarısı değişti. Hem kalan arkadaşlara ve bilhassa şu anda görev başında olmayan arkadaşlara hem katkıları için hem aylarca hem Hatay'a hem 10 ile verdikleri emek içinde ayrıca teşekkür ediyorum.

4.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar