Özgür Özel'den öldürülen okul müdürü Oktugan için başsağlığı mesajı

Özgür Özel'den öldürülen okul müdürü Oktugan için başsağlığı mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren okul müdürü İbrahim Oktugan'un ailesi ve eğitim camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki bir özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu lise müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü.

ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de olaya ilişkin resmi sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Özel, başsağlığı mesajında, "Bir süre önce okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülen Lise Müdürü İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

ozle-001.jpg

ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO KARARI

Olayın ardından öğretmenler, yaşanan şiddetin karşısında durmak ve tepki göstermek amacıyla önemli bir karar aldılar. Öğretmenler, perşembe günü ilk derse ve cuma günü ise tüm derslere katılmama kararı aldı.

Türk Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ’öğretmene şiddete hayır’ diyoruz. Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart, kurdele ile derslere gireceğiz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar