Özgür Özel ilk kez konuştu: 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız' sorusunu yanıtladı

Özgür Özel ilk kez konuştu: 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız' sorusunu yanıtladı
CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “CHP Genel Başkanlığı’na aday mısınız?” sorusuna yanıt verdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesinin ardından CHP’de taşlar yerinden oynamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına karşılık olağan kurultayı işaret ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise partideki "değişim" ateşini yakan isimlerden biri oldu.

CHP Genel Başkan adaylığı konusunda olumlu sinyaller veren İmamoğlu'nun ardından Kılıçdaroğlu'nun yerine geçeceği konuşulan bir başka isim CHP Grup Başkanı Özgür Özel'di. Özel’den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

"PARTİ KİMSENİN ÖNÜNÜ KAPATMAMALI"

Özel, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas edeceğim. Parti kimsenin önünü kapatmamalı" yanıtını verdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın mikrofon uzattığı CHP'li Özel, "Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim" şeklinde konuştu.

"PARTİNİN HEPİMİZE İHTİYACI VAR"

Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özel, konuşmasında şunları söyledi: "Partinin hepimize ihtiyacı var. Hiç kimsenin ihmal edilmesi ve yok sayılması mümkün değil. Burada elbette ki Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına halel getirecek tutum içinde olmamak gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun hem siyasete hem de partiye kattıkları itibariyle… İmamoğlu da bunlardan biri, Özgür Özel de. Kılıçdaroğlu'nu değersizleştiren dil ve iklimden hepimizin sakınması gerekiyor"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar