İYİ Parti'de yeni istifa dalgası mı geliyor: Ankara kulislerini sarsacak gelişme

İYİ Parti'de yeni istifa dalgası mı geliyor: Ankara kulislerini sarsacak gelişme
Son gelen kulis bilgisine göre İYİ Parti lideri Meral Akşener’in CHP’de yaşanan değişime rağmen yerel seçimler için ittifak kapısını kapalı tutmasıyla parti içerisinde yaşanan krizin derinleşeceği iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’de yaşanan değişime rağmen yerel seçimler için ittifak tavrının değişmemesiyle beraber İYİ Parti’de krizin derinleşeceği öne sürüldü.

İYİ Parti son günlerde üst üste gelen istifalar ile dikkat çekti.

İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye katılması, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifasının yankıları hala devam ediyor.

Art arda gelen istifalarla beraber “İYİ Parti’de yaşanan krizin derinleşeceği” öne sürüldü.

“BÜYÜKŞEHİRLERİ KAYBETTİRECEK”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener’in, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından bir kez daha yerel seçimlerde olası işbirliğine kapıları kapatmasına “anlam veremediklerini, bu stratejinin başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirleri ve ilçelerini yeniden iktidara teslim etmek anlamına gelebileceğini” düşünüyor.

OY KAYBI ENDİŞESİ

Partililer, “Akşener’in bu tutumunu sürdürmesi halinde partideki istifaların artacağını” belirtiyor. İYİ Parti’nin, “bir parti olarak rüştünü ispatlama seçiminin 2028’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olması gerektiği” belirtilirken, partide “yerel seçimlerde yaşanacak oy kaybının genel seçimlerden çok daha fazla olacağı endişesi” yaşanıyor.

“KAZANACAĞIMIZ İLLER VAR”

İYİ Partili kurmaylar ayrıca “Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına başka bir adayın çıkarılması stratejisine” de karşı çıkıyor.

İYİ Partiler “Yavaş’ın, İYİ Parti tabanına da yabancı olmadığı ve bu nedenle Ankaralı İYİ Parti seçmeninin yerel seçimlerde bir kez daha oy vereceği ismin Yavaş olacağının yapılan tüm anketlerde ortaya çıktığını” da ifade ediyor.

“APARATI OLARAK KURULMADI”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Eskişehir’de gazetecilerle buluştu. Dervişoğlu, “İYİ Parti hiçbir siyasi partinin seçim zaferinin aparatı olarak kurulmadı. İYİ Parti iktidar olmak üzere kuruldu” dedi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar