Baturhan Öğüt’ten Antalya depremi sonrası hayati uyarı! Riskli yeri açıkladı

Baturhan Öğüt’ten Antalya depremi sonrası hayati uyarı!  Riskli yeri açıkladı
Türkiye artçılarla sallanmaya devam ederken Antalya depremi sonrası Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, riskli bulduğu noktayı işaret ederek uyardı.

6 Şubat depremlerinin ardından artçı depremlerin sayısı gün geçtikçe artmaya devam etti. Bir yandan depreme dayanıksız zeminlerde yer alan evler yeniden yapılandırılırken bir yanda da risk taşıyan bölgeler sallanmaya devam etti.

Türkiye diken üzerinde yaşarken dün akşam saatlerinde Antalya Demre'de bir deprem daha meydana geldi. İlk açıklamalara göre AFAD depremin büyüklüğünü 4,7, derinliğini ise 35,12 kilometre olarak duyurdu.

Depreme ilişkin bir açıklama da Kandilli Rasathanesi’nden gelirken büyüklüğü 4,8, merkez üssü ise Finike açıkları olarak ifade edildi.

ee.jpg

Depremlere ilişkin yaptığı uyarılar ve kritik açıklamalar ile bilinen Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Antalya depremi sonrası şu açıklamayı yaptı:

“TEKRAR DEPREM ÜRETEBİLİR”

Antalya açıklarında 21 km derinlikte 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin merkez üssüne yakın daha önce olmuş bir depremin odak mekanizması çözümüne baktığımızda eğik birleşenli doğrultu atımlı bir kırık üzerinde olduğu gözükmekte. Ayrıca Doğu batı yönlü aynı düzlemde pek fazla depremin olmadığı bu bölgenin 4,9 ve üzeri depremlerin tekraren üretebileceğini bize göstermekte.

“TERS BİNDİRME KIRIĞA DÖNÜŞEBİLİR”

Ayrıca buradaki kırığın zamanla karakteristik özelliğinin kuzey yönlü oluşan baskı sonucunda ters bindirme bir kırığa dönüşebileceğini de düşünüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar