Özgür Demirtaş'tan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na 'uçan taksi' yanıtı

Özgür Demirtaş'tan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na 'uçan taksi' yanıtı
Katıldığı bir programda "Önümüzdeki 10 yılda uçan taksileri göklerde görmeye alışacağız" ifadelerini kullanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yanıt ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi.

Muhalif kamuoyu tarafından "Beşli Çete" olarak adlandırılan Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu''nu kapsayan konsorsiyum başta olmak üzere, Türkiye''de son yıllarda yapılan "Hazine garantili" köprü ve otoyollara  yönelik tartışmalar devam ediyor. 

Son olarak, bu köprü ve otoyolların ihaleleri ile yapımlarında en yetkili isim olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu''nun açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Mart 2021''de Kapadokya Üniversitesinin düzenlediği ’Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler Çalıştayı’nda, yaptığı konuşma esnasında Bakan Karaismailoğlu''nun yaptığı konuşmada "Akıllı ve otonom ulaşım sistemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte önümüzdeki 10 yılda, insansız hava araçlarının çok daha gelişeceğini göreceğiz. Uçan taksileri de artık göklerde görmeye alışacağız" ifadelerini kullanması, aradan geçen iki yılın ardından yeniden gündem oldu. 

Türkiye''nin en çok tanınan ekonomistlerinin başında gelen Özgür Demirtaş, Karaismailoğlu''nun "Uçan taksi" temalı konuşmasına verdiği yanıt ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"O ZAMAN NEDEN 30-40 YIL GERİ ÖDEMELİ KÖPRÜ YAPIYORSUNUZ?"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun "Çocuklarımızın ve torunlarımızın dahi geleceğini çalan projeler" diye bahsettiği geçiş garantili köprü ve otoyollara göndermede bulunan Demirtaş, Bakan Karaismailoğlu''nun konuşmasına "O zaman neden 30-40 yıl geri ödemeli köprü yapıyorsunuz?" sözleriyle yanıt verdi. 

Yapılan ''geçiş garantili'' köprü ve otoyolların tamamına yakını, ihale aşamasında belirlenen yolcu hedeflerine ulaşamadığı için, vergi mükellefleri tarafından doldurulan Hazine aracılığıyla faiz ödemeleri yapılmakta. Alınacak ''geçiş garantisi'' ücretleri dolar kuruna endekslenirken, ödemelerde yaşanacak sorunlarda ise yetkili olarak Londra''da yer alan mahkemeler görevlendirilmiş durumda. 

Kılıçdaroğlu, geçmiş dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde yapılan "bütçe görüşmeleri"  esnasında söz konusu duruma dikkat çekerek, bu projelerin tamamını kamulaştıracaklarını vaad etmişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar