Özgür Demirtaş faiz kıyametini tek tek anlattı! Batacak şirketleri deşifre etti

Özgür Demirtaş faiz kıyametini tek tek anlattı! Batacak şirketleri deşifre etti
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz artışlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu. Demirtaş, faiz artışı sonucunda yaşanacak kıyameti anlatarak olumsuz yönde etkilenecek olan şirketleri bir bir açıkladı.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son dönemdeki faiz artışlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Ekonomi analisti Demirtaş, X hesabından yaptığı paylaşımda, gelecekteki olumsuz etkiler konusunda önemli açıklamalara yer verdi.

Demirtaş, faiz artışları zombi şirketlerin batmasına, işsizlik oranlarının artmasına ve ekonomide para sıkıntısı yaşanmasına neden olabileceğini belirtti.

Faiz artırımlarına kızmanın geçmişte yapılan hataların bir sonucu olduğunu aktaran ekonomi analisti, faiz artışının geçmişteki ekonomik politika hatalarının bir yansıması olduğunu söyledi.

Demirtaş, bu durumu "Sigara içtik, kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz" örneğiyle açıkladı.

Paylaşımında sigara içmeyi, faizi suni olarak indirmekle eşdeğer olarak örneklendiren Demirtaş, bu durumun sonucu olarak enflasyonun , yani kanserin ortaya çıktığı belirtti.

Demirtaş, faiz artışının kaçınılmaz bir sonuç olduğunu ve geçmişte bedava kredi almanın şimdi ise bedava olmadığının anlaşıldığını vurguladı.

Faizsiz dönemin sona erdiğini "Bedava peynir fare kapanında olduğunu öğreniyoruz" sözleriyle aktaran Demirtaş, yaşanan hatadan ders çıkarılması ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın paylaşımı şöyle:

Faiz Artırımları Canımızı Yakacak.

Zombi şirketler batacak
İşsizlik artacak
Para bulunamayacak

Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir SONUÇ! Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu... Kendimiz ettik, Kendimiz Bulduk.

Sigara içtik, Kanser olduk. Şimdi KEMOTERAPİ alıyoruz.

Sigara içmek=Faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli
Kanser=Enflasyon
Kemoterapi=Artan Faizler

Kemoterapi Saçlarımızı döküyor, dişlerimizi kırıyor. Ama Kemoterapi bir sonuç, Sebep hep o sigaradan iki fırt almalarımız!

Faizi Enflasyon altına indirip bedavadan Kredi çekerken iyiydi.... Şimdi BEDAVA diye bir şeyin olmadığını, Bedava peynirin fare kapanında olduğunu öğreniyoruz.

Ağlamak yok!

Hatadan ders alın, bari bir daha yapmayın...

Bin kere uyardım, eninde sonunda Faizin artmak zorunda kalacağını yazdım. Yalvardım yapmayın diye... İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Siyasetçiler anlamadı... Neyse zararın neresinden dönersek kardır...

zoz.png

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar