Google'dan Android kullanıcılarını sevindirecek güncelleme: İşte yeni özellikler

Google'dan Android kullanıcılarını sevindirecek güncelleme: İşte yeni özellikler
Ünlü arama motoru Google, Android kullanıcılarını sevindirecek yeni güncellemesini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Google, Android işletim sistemini kullanan telefonlar, tabletler, Wear OS akıllı saatler ve Google TV cihazları için bir dizi yeni özellik ve güncelleme sunacağını açıkladı.

Bu güncellemeler arasında, özellikle mesajlaşma deneyimini iyileştirmeye odaklanan yenilikler bulunuyor. Emoji Kitchen güncellemesi, kullanıcıların iki emojiyi birleştirerek arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri birleşik çıkartmalara olanak tanırken, "Sesli Ruh Halleri" adlı özellik, sesli mesajlara karşılık gelen bir arka plan ve emoji teması ekleyerek sesinizi analiz etmekte ve duygusal ifadelerle iletmekte yardımcı oluyor. "Tepki Efektleri" ise bireysel mesajlara animasyonlu emojilerle tepki verme imkanı sunuyor.

s.jpg

Güncelleme aynı zamanda akıllı telefon kullanıcılarına, akıllı ev cihazlarını daha etkili bir şekilde kontrol etme olanağı tanıyor. Kullanıcılar, Wear OS üzerinden Asistan rutinlerini başlatarak eller serbest görevlere kolayca geçiş yapabiliyorlar. Ayrıca, "Bir Bakışta Asistan" araç kutusu, hava durumu, etkinlikler ve seyahat güncellemeleri gibi önemli bilgileri birleştiriyor.

ss.jpg

Güncelleme, özellikle daha fazla kullanıcının tam katılımını sağlamayı hedefliyor. TalkBack'teki yapay zeka destekli görüntü açıklamaları, görme engelli ve az gören kullanıcıların yüksek sesle okunan fotoğrafları daha iyi anlamalarına yardımcı olurken, telefon görüşmelerindeki Canlı Altyazılar, çağrı alıcılarının metinle yanıt vermesini sağlarken birden fazla dil desteği de sunacak.

Ayrıca, güvenlik ve erişilebilirlik konularında yapılan geliştirmeler arasında, belirli web siteleri ve uygulamalarda şifresiz oturum açmak için özel PIN'ler ayarlama özelliği bulunuyor. Google TV tarafında ise 10'dan fazla yeni ücretsiz yayın kanalı eklenerek kullanıcılara geniş bir ücretsiz eğlence seçeneği sunuluyor. Yeni kanallar, mevcut listeye katılarak abonelik gerektirmeyen birçok içerik sunan Google TV'nin kullanıcı deneyimini daha da zenginleştiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar