Özgecan Aslan’ın katledilişinin 7. yılı

Özgecan Aslan’ın katledilişinin 7. yılı
Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesi, aradan geçen 7 yılı rağmen acılarının taze olduğunu dile getirdi.

Özgecan’ın katledilişinin 7. yılı

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Tarsus'ta 11 Şubat 2015'te henüz 19 yaşındayken bindiği dolmuşun şoförü Ahmet Suphi Altındöken tarafından katledilmişti. Aslan'ın acılı ailesi kızlarının yasını tutmaya devam ediyor. Kızlarının ölüm yıldönümü nedeniyle İzmir'den Mersin'e gelen Songül ve Mehmet Aslan çifti, yarın yapacakları mezar ziyareti öncesinde gazetecilerle bir araya geldi.

Özgecan’ın Babası Mehmet Aslan, kızının acısının 7 yıldır dinmediğini dile getirip, "Kızımızı düşünmediğimiz, anmadığımız bir an yok. Ne zaman sokağa çıksak, evde sohbet etsek, televizyon izlesek, ne zaman bir genç kız görsek, evlenen bir çift görsek hep Özge aklımıza geliyor. Özgecan gibi öldürülen, katledilen kadınlarımızın maalesef gelecekleri çalındı. Kadınların geleceklerinin çalınması, katledilmesi, şiddete maruz kalması demek; çocukların büyüyememesi, sevginin, şefkatin, hoşgörünün katledilmesi demek. Kadının yok edilmesi demek, ülkenin geleceğinin yok edilmesi demek. Maalesef bu zor zamanların üstüne bir de kadın şiddetinden dolayı çekilen acılar, sıkıntılar bu yükü katmerli hale getirmiştir" dedi.

Ölüm yıl dönümü dolayısıyla Özgecan Aslan, yarın saat 12.00'de Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki melek figürlü anıt mezarında anılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar