Özel'den Erdoğan'a emekliye bayram ikramiyesi tepkisi: Yazıklar olsun

Özel'den Erdoğan'a emekliye bayram ikramiyesi tepkisi: Yazıklar olsun
Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artışını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. İlk tepki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

Curbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesini yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkaracağını açıkladı.

Ancak, CHP Lideri Özgür Özel, bu zammın yetersiz olduğunu belirterek, "Bu kadar yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı varken, 1 kilo et 600 lira olmuşken yapa yapa bayram ikramiyesine yaptığı zam bin lira. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması, emekliler arasında umutları suya düşürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bergama halk buluşmasında yaptığı konuşmada, emeklilere yönelik belirlenen 3 bin TL'lik bayram ikramiyesine sert tepki gösterdi. Özel, "17 bin lira asgari ücret, onunla da geçinilmez. Bakın memlekette açlık sınırı 15 bin lira. Sen 17 bin lira verince asgari ücretlin bile açlık sınırında. Yoksulluk sınırı 52 bin lira. Maalesef, bu memlekette insanlardan oy alırken ‘Milletim milletim’ diyenler, sandığı arkada bırakınca milleti bırakıyorlar" şeklinde konuştu.

CHP lideri, Erdoğan'ın açıkladığı 3 bin TL'lik bayram ikramiyesinin, emeklilerin ekonomik sıkıntılarına çare olamayacağını ve daha yüksek bir miktarın gerekli olduğunu vurgulayarak, "Yoksulluk, enflasyon ve hayat pahalılığı artarken, emeklilere yapılan zam bin lira ile sınırlı. Bu durumda 10 bin liraya emeklinin geçinmesini beklemek gerçekçi değil. Bergama’daki seçmenlere sesleniyorum, 31 Mart'ta bu sorunlara bir çözüm bulmak için oy kullanın" dedi.

Özel, ayrıca Bergama'da gerçekleşecek yerel seçimlerde Cemil Tugay'ı destekleyerek, İzmir'in geleceği için önemli bir adayı olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar