Özel ve Kamu Bankaları arasındaki fark büyüyor | Uygun konut kredisi arayışları hızlandı!

Özel ve Kamu Bankaları arasındaki fark büyüyor | Uygun konut kredisi arayışları hızlandı!
Konut kredisi faiz oranları Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine rağmen net bir düşüş yaşamadı. Kamu bankaları tarafından en uygun kredi faizleri sağlanmaya devam ederken, Türkiye'de faaliyet gösteren birçok özel banka tarafından konut kredilerinde faiz oranları ortalamasına bakıldığında %2'nin üzerinde bir oran göze çarpıyor.

Kur krizi ve enflasyon gibi unsurlara bağlı olarak Türkiye genelinde konut fiyatlarının da artmasının ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar uygun konut kredisi arayışlarına hız verdi. Akbank, ING Bank, Türkiye İş Bankası, Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank başta olmak üzere en uygun konut kredileri araştırılmaya devam ediyor.

ÖZEL VE KAMU BANKALARI ARASINDAKİ FARK BÜYÜYOR

Türkiye'de bankacılık sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel bankalar arasında kredi faiz oranlarındaki makas giderek açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından politika faizlerinin yüzde 14'e çekilmesine rağmen banka kredilerinde gözle görülür bir faiz indirimi yapılmadı.

Üç büyük kamu bankası olan Ziraat, Vakıf ve Halkbank ile özel bankalar arasında en düşük konut kredisi oranlarına sahip özel banka arasında 65 faz puanlık bir fark görülüyor. Önümüzdeki dönemde de özel ve kamu bankaları arasında makas giderek açılmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranlarının bankalar arasında bu derece farklar ile değişiklik göstermesi ise vatandaşların kafalarında soru işaretlerine neden oluyor. Üç kamu bankası tarafından konut kredilerinde faiz oranları ile % 1,20'den başlayan oranlarla sunulmaya devam ediyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi faiz oranları ile avantajlı ödeme seçenekleri sunan Akbank % 2,19'dan başlayan faiz oranları ile konut finansmanı sunmaya devam ediyor. Kişiye özel ödeme planlarının da hazırlandığı konut kredisi kampanyasında, uygun ödeme koşulları ve konut değerinin büyük bölümüne kredi tahsis ediliyor.

120 ay vade seçeneklerinin de yer aldığı Akbank Konut Kredisi kampanyası, aykı 2 bin 365 TL taksit fırsatları ile konut kredisi geri ödemelerini en uygun ödeme planları ile gerçekleştirmeniz mümkün.

ING BANK KONUT KREDİSİ

ING Bank'ın avantajlı konut kredisi kampanyası birçok kişi tarafından 2022 yılında da tercih edilmeye devam ediyor. % 2,14'ten başlayan faiz oranları ile sunulan kredi, eşit taksitli, eşit anapara ödemeli ve ara ödemeli olmak üzere alternatif geri ödeme planları üzerinden de hesaplanmaktadır.

120 ay vade seçenekleri ile aylık 2 bin 323 TL taksit avantajları ile en cazip konut kredisi fırsatları sunulmaktadır.

TÜRKİYE İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ

Türkiye İş Bankası Ev Kredisi kapsamında satın almak istenen evin ekspertiz değerinin %90'ına kadar 500 bin TL ve altı krediler için finansman sağlanır.

%1,95'ten başlayan faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleri ile İş Bankası Ev Kredisi ile kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar