Oy verme işlemi sona erdi sandıklar sayılmaya başlandı

Oy verme işlemi sona erdi sandıklar sayılmaya başlandı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleri için sabah saat 08.00'dan itibaren başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'da sona erdi. Sandık kurullarının oyları saymaya başlaması bekleniyor.

İstanbullu seçmen, 6 Mayıs'ya YSK kararıyla iptal edilen seçim sonrası büyükşehir belediye başkanını seçmek için bugün bir kez daha sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, 17.00 itibariyle sona erdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu İBB seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından, görevlilerin oy sayım işlemlerine başlaması bekleniyor.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Görevliler, büyükşehir belediye seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümünü yapacak.

YSK yayın yasağını kaldırana kadar sonuçlar verilemeyecek

Seçim yasaklarına göre, bugün saat 18.00'den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanamayacak.

Saat, 18.00-21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak.

YSK, Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanarak, yayın yasağını saat 21.00'den önce kaldırabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar