Uzman isim iktidarın 'ÖTV planı'nı ifşaladı! Erdoğan'a verilen ÖTV yetkisi bunun içinmiş

Uzman isim iktidarın 'ÖTV planı'nı ifşaladı! Erdoğan'a verilen ÖTV yetkisi bunun içinmiş
Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşıtlarda ÖTV oranlarını 3 katına kadar çıkarabilecek ya da ÖTV düzeyini sıfıra indirebilecek. Karar sonrası "ÖTV'de indirim veya zam olur mu?" soruları gündemden düşmezken, Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, ÖTV zammı hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

UZMAN İSİM İKTİDARIN ÖTV PLANINI İFŞALADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile artık taşıtlarda ÖTV oranlarını 3 katına kadar çıkarabilecek ya da ÖTV düzeyini sıfıra indirebilecek. Alınan bu karar ile birlikte ÖTV indirimlerine dair son durum gelişmeleri gündeme gelmeye başladı. 

"Bakan daha önce de benzer açıklamalar yaptığı için ÖTV indirimi beklememek gerektiğini defalarca söylemiştim " diyen Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin İstanbul Ümraniye''de katıldığı bir toplantıda ÖTV zammı ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Toplantıda geçen konuşmaları aktaran Özpeynirci, Bakan Nebati''nin "Kendi aramızda, ''ÖTV''yi artıralım da aşırı talebi kıralım'' derken, Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi yanlış anlamış, yanlış dinlemiş; ''ÖTV indirilecek'' diyor" şeklinde konuştuğunu açıkladı.

KILIÇDAROĞLU ÖTV İNDİRİMİ HAKKINDA NE DEMİŞTİ? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ÖTV indirimi ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye''de bir araç alırken, dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV''yi ödüyoruz. Yetmiyor, aracın bedeliyle birlikte bu verginin vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne MTV ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar