Sıfır araçlarda ÖTV düzenlemesi yolda: Fiyatlar değişecek mi?

Sıfır araçlarda ÖTV düzenlemesi yolda: Fiyatlar değişecek mi?
ÖTV indirimi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanına ait olarak "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" şeklinde yeniden düzenlenmişti. Bu düzenleme otomobil piyasasında ÖTV indirimi mi geliyor sorusunu akıllara getirdi. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

ÖTV DÜZENLEMESİ SONRASI SIFIR ARAÇ FİYATLARI BÖYLE OLACAK!

Resmi Gazete''de ÖTV düzenlemesi sonrasında otomobil fiyatları sıkça araştırılır oldu. Küresel piyasalardaki gelişmeler, Avrupa pazarındaki daralma ve çip krizi otomotiv piyasasını olumsuz etkilerken, araç fiyatlarına olumsuz etkilerini sürdürdü. 

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Otomotiv sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mevcut şartlarda ÖTV indirimi beklemenin gerçekçi olmadığını kaydeden Eroldu, "Benim şahsi düşüncem, talebin yüksek olduğu bir ortamda ÖTV indirimi beklemek çok gerçekçi değil. Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir" dedi. Eroldu, serbest piyasa vurgusunda da bulunarak, "Türkiye’de öngörülemeyen mali politika düzenlemeleri otomotiv sanayi üzerinde sorunlar yaratıyor. Merkez Bankası’nın ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı parasal düzenlemeler, sanayicinin ve ihracatçının işlerini bir miktar zorlaştırıyor. Serbest piyasa ekonomisi koşullarından çok uzaklaşmamamız lazım" diye konuştu.

Yılın ilk altı ayında Türkiye''nin otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 649 bin 311 adet seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 1.2 artarak 466 bin 995 adet oldu. Ocak-Haziran döneminde toplam pazar ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 375 bin 683 adet düzeyinde gerçekleşti.

Türk otomotiv sanayisinin ilk 6 aylık sonuçlarını ve otomotiv sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, sektörün yaşadığı sorunlar hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Küresel piyasalardaki gelişmeler, Avrupa pazarındaki daralmanın Türkiye''ye etkisi ve güncel ekonomi politikalarına değinen Eroldu, birçok kişinin merakla beklediği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi konusunda da net mesajlar verdi.

ÖTV İNDİRİMİ SONRASI OTOMOTİV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Mevcut şartlarda otomobillere uygulanan ÖTV''de indirim beklemenin gerçekçi olmadığını vurgulayan Eroldu, "Benim şahsi düşüncem, talebin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, bir de ekonomik sonuçları düşündüğümüz zaman, ÖTV indirimi beklemek çok gerçekçi değil. Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir. Aslında, ÖTV indirimi kısa vadeli bir çözüm, iç pazarı büyütmek için bütüncül bakış açısı gerekli" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar