Otomobil üreticisi Stellantis’ten yeni teknolojik hamle: Araç bataryaları 5 dakikada değiştirilecek

Otomobil üreticisi Stellantis’ten yeni teknolojik hamle: Araç bataryaları 5 dakikada değiştirilecek
Elektrikli araç bataryaları alanında iş birliği yapmak üzere bir araya gelen Stellantis ve Ample şirketleri, tam şarjlı elektrikli araç bataryasını 5 dakikadan daha kısa sürede kullanıma sunmayı amaçlıyor. İki şirket, bu ortaklık kapsamında programlarını başlatmak üzere 100 araçlık bir Fiat 500e filosunu devreye alacaklar.

Elektrikli araç yatırımlarını artırmakta olan mobilite şirketi Stellantis, yeni bir enerji dağıtım yöntemine öncülük etmek amacıyla modüler batarya değiştirme konseptini sunan Ample şirketi ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Elektrikli araç bataryalarını 5 dakikadan daha kısa bir sürede değiştirme olanağı sunan bu teknolojiyi Stellantis'in elektrikli araçlarına entegre etmek üzere bir iş birliğine giden şirketler, Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme çözümünü benimsemeye karar verdiler.

Batarya değiştirme teknolojisi, elektrikli araç kullanıcılarının şarjı tükenmiş bataryalarını birkaç dakika içinde tam şarjlı bataryalarla değiştirebilmelerine olanak tanıyan bir sistemdir. Bu ortaklık, Stellantis'in Free2move araç paylaşım hizmetinin bir parçası olarak kullanılacak olan Fiat 500e filosu ile İspanya'nın Madrid kentinde bu yıl başlatılması planlanan bir programı içermektedir. Stellantis'in en popüler elektrikli aracı Fiat 500e, dünya genelinde geniş bir pazarla buluşmaktadır. İki şirket, Ample'ın modüler batarya değiştirme teknolojisinin, Stellantis filosu ve diğer platformları aracılığıyla farklı coğrafi bölgelerdeki tüketici taleplerini karşılamak üzere genişletilmesi için de görüşmeler yapmaktadır.

"FİAT 500E MODELİMİZLE BAŞLATMAYI BEKLİYORUZ”

Stellantis'in Şarj ve Enerji İş Birimi'nden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ricardo Stamatti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ample ile gerçekleştirdikleri ortaklığın, şirketin elektrikli araç müşterilerine çeşitli ulaşım özgürlüğü sağlayan çözümleri sunma stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. Stamatti, Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme çözümünün, müşterilere enerji verimliliği, üstün performans ve menzil endişelerini azaltma gibi önemli avantajlar sağlayacağını ifade ederek, "Fiat 500e modelimizle başlatmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

stellantisyeni.webp

“SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Ample CEO'su Khaled Hassounah da elektrikli araçların geniş bir kullanıcı kitlesi için daha erişilebilir hale getirilmesinin önemine vurgu yaparken, Stellantis'in iddialı elektrikli araç geçiş hedefleri, ürün gamı ve liderliği ile hedeflerine ulaşmada mükemmel bir ortak olduklarını belirtti. Hassounah, "Beş dakikadan daha kısa sürede tam şarj bataryalı elektrikli araçlara sahip olmak, elektrikli araçların benimsenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına yardımcı olacak. Ortak çözümümüzü dünya genelindeki topluluklara ulaştırmak için Stellantis ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar