Otomobil piyasası için kötü haber! Fiyatlar ocak ayında yükselecek

Otomobil piyasası için kötü haber! Fiyatlar ocak ayında yükselecek
Otomobil piyasasında önemli değişimler yaşanıyor. 2023 model sıfır otomobillerde gözle görülür bir fiyat düşüşü meydana geldi. Fakat fiyatların Ocak ayı itibariyle artışa geçmesi bekleniyor.

Yıl sonuna yaklaşırken 2024 model araçların piyasaya sürülmesi için geri sayım başladı. Bu süreçte bayiler, ellerindeki mevcut araç stoklarını azaltmak amacıyla fiyat indirimleri yaparak liste fiyatlarında önemli bir düşüşe yol açtı.

Ancak otomobil piyasasında kötü haberler dolaşmaya başladı. 2023 model araç fiyatlarının senenin başlarında artması ve 2024 modellerin de yeni yıl maliyetleriyle birlikte yaklaşık %3'lük bir fiyat artışı yaşayabileceği beklentisi konuşuluyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Görkem Konu, sektördeki durumu değerlendirerek otomotiv sektöründe yatırım aracı olma özelliğinin azalmasıyla birlikte distribütörlerin artan stokları nedeniyle fiyat indirimlerine başvurduklarını ifade etti. Bu indirimlerin sıfır ve ikinci el araç fiyatlarını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Koronavirüs pandemisi dönemindeki arz-talep dengesizliğinin fiyatları artırdığını belirten Konu, distribütörlerin uyguladığı %20-25'lik indirimlerin, araçları normal maliyetlere yakın fiyatlardan sunmalarının önemli bir fedakarlık olduğunu dile getirdi.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve döviz kurlarının fiyatlar üzerindeki etkileri hakkında konuşurken, araç bulunurluğunun artmasının ikinci el piyasasını da etkileyeceğine dikkat çekti.

Yetkili bir bayi satış müdürü olan İsmail Kayacan, son iki aydır devam eden indirimlerin ve sene sonu avantajlarının yaklaşık olarak sona erdiğini ve Ocak ayından itibaren bu durumun değişeceğini belirtti.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar