ÖSYM'den son dakika KPSS açıklaması: Sorular çalındı mı?

ÖSYM'den son dakika KPSS açıklaması: Sorular çalındı mı?
Milyonlarca gencin katıldığı KPSS sınavı sonrasında yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Sınavda sorulan bazı soruların daha önce bazı yayın evleri tarafından kullanılması 'sorular çalındı' tartışmasına neden olurken, ÖSYM'den ilk açıklama geldi.

Memur olma hayali kuran milyonlarca gencin katıldığı KPSS sınavı bu sene oldukça olaylı geçti.

Sınavda Türkçe soruları ''anlamsız'' olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, bugün ise sınavda sorulan bazı soruların daha önce başka yayın evleri tarafından kullanılması tartışma yarattı. 

Pek çok kullanıcı sosyal medya üzerinden soruların çalındığını iddia ederken, ÖSYM''den tartışmalar üzerine ilk yanıt geldi.

İddialara ilişkin kurumun Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, KPSS sınavların başarıyla gerçekleştiği duyurdu.

İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama:

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar