KPSS iddiasını CHP TBMM'ye taşıdı

KPSS iddiasını CHP TBMM'ye taşıdı
Geçtiğimiz haftada gerçekleşen Kamu personeli Seçme Sınavı'na ilişkin gündeme bomba gibi düşen soruların sızdırıldığı iddiası üzerine CHP konuyu TBMM'ye taşıdı.

KPSS iddiasını CHP TBMM'ye taşıdı

31 Temmuz 2022''de yapılan KPSS sınavına dair gündeme bugün bomba gibi düşen soruların sızdırıldığı iddiası sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı. 

ÖSYM olaya ilişkin yayınladığı açıklamada konuyu yalanlarken CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, MEB''in cevaplandırması istemiyle TBMM''ye taşıdı. Pazar günü yapılan sınavın cevap anahtarlarının yayınlanması sonrasında Twitter''da "KPSS''de ikinci FETÖ skandalı" başlığı altında açılan etiket gündem etkisi yarattı. 

GRUPLARDA DAĞIITLDI İDDİASI

İki oturum halinde yapılan sınavda sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikalar soruların bir YouTube sayfasında daha önce paylaşıldığını ve WhatsApp gruplarında dağıtıldığını iddia etti. Yaşanan gelişmeler üzerine ÖSYM''nin Twitter hesabından açıklama yapılmış ve bu olayın asılsız olduğu söylenmişti. 

SÜMER MECLİSE TAŞIDI

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer ise konun araştırılması için TBMM''ye sınavda çıkan soruların daha önce bir dershanenin deneme sınavında çıktığı konusunu Milli Eğitim Bakanı''nın cevaplaması üzerine soru önergesi verip, Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne taşıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar