Orman Kanunu değişti: Artık o eylemler suç oldu

Orman Kanunu değişti: Artık o eylemler suç oldu
Tarım ve orman alanında düzenlemeleri kapsayan Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yeni kanuna göre, devlet ormanlarına yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar “orman suçu” sayılacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, Tarım ve orman alanında düzenlemeleri ilgilendiren Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Kanundaki yeni düzenlemeye göre Tarım ve Orman Bakanlığı’nca sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli düzenlemeler yapılacak. İlaç etken maddesi üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği veya işlenmesi, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak ya da yaptırılacak.

ORMANA HAFRİYAT, ÇÖP DÖKMEK ARTIK ORMAN SUÇU

Kanun değişikliğiyle devlete ait ormanlara yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar “orman suçu” olarak görülecek.

Madencilik faaliyetlerinin sona ermesi durumunda idareye teslim edilen veya terk edilen doğal yapısı bozulmuş orman alanları rehabilite edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar