Onursal Adıgüzel kimdir? CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı Onursal Adıgüzel aslen nereli, kaç yaşında?

Onursal Adıgüzel kimdir? CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı Onursal Adıgüzel aslen nereli, kaç yaşında?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. Peki Onursal Adıgüzel kimdir? CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı Onursal Adıgüzel aslen nereli, kaç yaşında?

Onursal Adıgüzel kimdir?

Yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) tekrar aday olmadı. Onun yerine CHP'den Onursal Adıgüzel Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. Bu olayın ardından birçok vatandaş Onursal Adıgüzel'i merak etmeye başladı. Peki Onursal Adıgüzel kimdir? CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı Onursal Adıgüzel aslen nereli, kaç yaşında?

ONURSAL ADIGÜZEL KİMDİR?

Onursal Adıgüzel, Malatya'da 1985 yılında doğdu. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı ve halen Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Meslek hayatına çeşitli özel sektör firmalarında Endüstri Mühendisi ve yönetici olarak görev yaparak başlayan Adıgüzel, siyasi arenada da aktif bir rol oynamıştır.

Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda 34. Olağan Kurultay'da, 18. Olağanüstü Kurultay'da ve 36. Olağan Kurultay'da Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

25, 26 ve 27. Dönemde İstanbul milletvekili olarak seçilen Onursal Adıgüzel, Şubat 2018'den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Adıgüzel, 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Çevre Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Onursal Adıgüzel, Elif Duygu Adıgüzel ile evlidir ve bir çocukları bulunmaktadır. Çiftin bir çocuğu bulunuyor. CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Adıgüzel, siyasi kariyerine yeni bir boyut kazandırmak ve halka daha iyi hizmet sunmak amacıyla yola çıkmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar