Onur'lu mağlubiyet: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Onur'lu mağlubiyet: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 19'uncu haftasında Beşiktaş evinde ağırladığı Kasımpaşa'ya 3-1 yenildi. Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

ONUR'LU MAĞLUBİYET

Teknik Direktörünü hala bulamayan Beşiktaş, Serdar Topraktepe yönetimindeki 2'nci maçında Kasımpaşa'yı ağırladı..

Siyah-beyazlılarda kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar, Valentin Rosier ve Jean Onana'nın yanı sıra Villarreal'e transfer olan Eric Bailly, Milli Takımlara giden Arthur Masuaku, Daniel Amartey ve Omar Colley'in dışında sakat olan Umut Meraş, Emrecan Uzunhan ve Alex Oxlade-Chamberlain yoktu..

Sağ bek mevkiinde Onur Bulut, stoper 2'lisi olarak Bakhtiyor Zaynutdinov ve Necip Uysal yer alırken sol bek olarak genç Emrecan Terzi, hücum hattındaysa Milot Rashica, Jackson Muleka ile Semih Kılıçsoy forma giydi..

Affedilen Rachid Ghezzal da Cenk Tosun ve Ante Rebic ile yedekler sırasında kendisine yer buldu...

Konuk Kasımpaşa'daysa Kenneth Omerou, Sadık Çiftpınar, Driess Saddiki, Samuel Bastien, Hasan Emre Yeşilyurt, Julien Ngoy ve Erdem Çetinkaya yoktu..

Ev sahibi Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un sol çaprazdan vuruşu Yunan kaleci Andreas Gianniotis'te kalırken, Beşiktaş file bekçisi Mert Günok da Gökhan Gül ve Aytaç Kara'nın vuruşlarını önlemeyi başardı..

Dakikalar 41'i gösterirken Beşiktaşlı Salih Uçan topla fazla oyalayınca rakibi Iron Gomis'in presi sonrası takım arkadaşı Onur Bulut'a göndermek istedi.. Top kısa düşünce araya giren Haris Hajradinovic'in sol taraftan içeri bıraktığı meşin yuvarlakla buluşan Nuno Da Costa Necip Uysal'dan sıyrılıp ceza sahası dışından enfes bir şut çıkardı... Kaleci Mert Günok'un solundan üst 90'a takılan meşin yuvarlak Kasımpaşa'yı TÜPRAŞ Stadı'nda 1-0 öne geçirdi..

Ancak Beşiktaş pes etmedi... Genç Semih Kılıçsoy kaleci Andreas Gianniotis'le çarpıştıktan 1 dakika sonra sol taraftan topla buluşan Milot Rashica rakibi Yasin Özcan'dan kurtulduktan sonra içeri çevirdi.. Arka direk dibinde Aytaç Kara'nın müdahalesine rağmen topu filelere gönderen Semih Kılıçsoy; KARA KARTAL'ı soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gönderdi..

Beşiktaş'ta 2 maçtır kenarda takımı yöneten Serdar Topraktepe, Jackson Muleka, Necip Uysal ve Salih Uçan'ı kenara alırken, Cenk Tosun, Tayyip Talha Sanuç ile Rachid Ghezzal'ı sahaya sürdü..

Açıkçası ben Rachid Ghezzal'ın neden kadro dışı bırakıldığını ve neden affedildiğini anlamadım.. Zira Cezayirli futbolcu Fenerbahçe derbisinde sadece 10 dakika forma giyebilmişti..

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın vuruşu savunmaya çarpıp dışarı giderken Semih Kılıçsoy'un cılız kafa vuruşunu Kasımpaşa file bekçisi Andreas Gianniotis kurtardı..

Beşiktaş Rachid Ghezzal'ın Morthada Ben Ouanes tarafından ceza sahası içinde indirildiği iddiasıyla hakem Arda Kardeşler'e penaltı itirazında bulundular ancak oyun devam etti..

Konuk Kasımpaşa'daysa Mamadou Fall'un sağ çaprazdan vuruşu kaleyi bulmazken, Teknik Direktör Sami Uğurlu'nun Senegalli yıldızı sağ kanatta genç Emrecan Terzi'nin karşısında kullanmaması garipti..

Ancak Kasımpaşa golü buldu... Aytaç Kara'nın rakibi Onur Bulut'tan kaptığı topu sol kanatta Iron Gomis sol taraftan ortaladı... Bakhtiyor Zaynutdinov ile Emrecan Terzi'nin arasından kafayı çakan Nuno Da Costa TÜPRAŞ Stadı'nı sessizliğe gömdü ve Kasımpaşa Beşiktaş karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Beşiktaş şoku atlatamadan 1 gol daha yedi.. Kasımpaşa'nın Brezilyalı sağ beki Claudio Winck, Haris Hajradinovic'le yaptığı güzel bir duvar pasıyla Emrecan Terzi'yi oyundan düşürüp içeri çevirdi... Nuno Da Costa kendisinin ve Kasımpaşa'nın 3'üncü golünü atıp hat trick yapınca Beşiktaş tribünleri adeta sus pus oldu..

3-1 sonrası Kasımpaşa'da Gökhan Gül'ün uzaktan vuruşu dışarı giderken, Nuno Da Costa Beşiktaş kale direklerini salladı..

Beşiktaş 3-1 kaybetti..

Çöküşü devam etti..

Samet Aybaba herhalde hangi kulübün Sportif Direktörü olduğunu bilmiyor..

Acilen Valentin Rosier'i affetmeleri şart..

Zira Kayserispor'dan Beşiktaş'a "Şenol Güneş'in öpücüğüyle" transfer olan Onur Bulut ilk golde Salih Uçan'la, 2'nci golde de tek başına yaptığı hatayla saç baş yoldurdu..

Gedson Fernandes oyuna hiç ağırlığını koyamazken, orta sahada Amir Hadziahmetovic oldukça yalnız kalınca fark da bağıra çağıra geldi...

Beşiktaş TÜPRAŞ'ta üst üste 3 maçını 3-1'lik skorlarla kaybederken başıbozukluk devam ediyor..

Komple yeniden yapılanma gerekiyor..

Başkan Hasan Arat Samet Aybaba'yı Sportif Direktör yaparak bence en büyük yanlışa imza attı...

Bu takıma gelecek yabancı bir hoca da yaraya merhem olamaz...

Bu kadro yapılanması ve planlamasıyla Beşiktaş'ın galibiyetleri mucizelere bağlı..

Ante Rebic ve Tayfur Bingöl neden oyuna girmediler anlaşılır gibi değil..

İlk golde hatası olmasına rağmen Salih Uçan oyunda kalsa daha mı iyi olurdu tartışılır..

Sonuç olarak Beşiktaş bir hüsran daha yaşadı ve kendi sahası TÜPRAŞ'ta bir hezimet daha yaşadı..

Bakalım Rize deplasmanında neler yaşanacak?

Beşiktaş'a lig ve kupa maceralarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar