Onuralp Bitim kanlar içinde kaldı: Hakemler diskalifiye etmedi!

Onuralp Bitim kanlar içinde kaldı: Hakemler diskalifiye etmedi!
7Days Eurocup'ın son 16 turunda Frutti Extra Bursaspor, konuk olduğu İspanya'nın Gran Canaria takımına 72-66 yenilerek turnuvaya veda etti. Bursaspor'un yıldız oyuncusu Onuralp Bitim, rakibinin müdahalesi sonucunda kanlar içinde kalırken, hakem 4 faulü bulunan Khalifa Diop'u oyundan atmadı.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu

7Days Eurocup''ta son 16 karşılaşmaları bugün oynanan 7 mücadele ile devam ederken. Türk Telekom ile birlikte ülkemizi temsil eden 2 takımdan biri olan Frutti Extra Bursaspor, İspanya deplasmanında Gran Canaria ile parkeye çıktı.

Mücadeleye etkili bir oyun ile başlayan Bursaspor, özellikle savunmada sergilediği dirençli görüntü ile rakip takıma zor anlar yaşatırken, ilk çeyreği 18-14''lük üstünlükle tamamladı. 

İkinci çeyrekte de dengeli oyununa devam eden yeşil-beyazlılar, rakibini yine çeyrek genelinde 20 sayının altında tutarken, soyunma odasına 35-33''lük üstünlükle girdi. 

YILDIZ OYUNCU KANLAR İÇİNDE KALDI

Maçın son çeyreğine kadar parkedeki üstünlüğünü skor tabelasına da yansıtan Bursaspor, son çeyrekte yapılan üst üste hatalar ile farkın açılmasına müsade ederken, Frutti Extra Bursaspor''un milli oyuncusu Onuralp Bitim, rakibi Khalifa Diop''un sert hareketinin ardından kanlar içerisinde kaldı. 

Kaşına gelen darbenin ardından Bitim''in kanaması dakikalarda durdurulamazken, hakemler yapılan sert müdahale karşısında faul kararı vermedi. Faulü gerçekleştiren Diop''un 4 faul sınırında olması, hakemlerin söz konusu ihlale düdük çalması halinde ise oyundan atılması gerekeceği Bursaspor teknik ekibi tarafından ısrarla bildirilmesine karşın, pozisyonu izleme gereği görmeyen hakemler karşılaşmayı devam ettirme kararı aldı. 

 

Çekişmeli geçen mücadelenin son bölümünde daha az basit hata yapan ev sahibi ekip, karşılaşmayı 72-66 kazandı.

 

İspanya temsilcisi, tek maç üzerinden oynanan eleme turunun ardından turnuvada çeyrek finale kalırken, Frutti Extra Bursaspor ise organizasyona veda etti.

Maçın en skorer oyuncusu, 22 sayı üreten Frutti Extra Bursasporlu Onuralp Bitim oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar