Önlem alacağız diyen Danimarka, alçak provokasyona eşlik etti! Kur'an-ı Kerim yaktılar

Önlem alacağız diyen Danimarka, alçak provokasyona eşlik etti! Kur'an-ı Kerim yaktılar
Danimarka ve İsveç’te salgın haline gelen Kur’an-ı Kerim'e karşı saldırılarına dün yenileri eklendi. “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli bir ırkçı grup, ülkenin 5 ayrı yerinde Kur'an-ı Kerim yaktı.

UMUT CAN HALAVART/GÜNBOYU

İsveç ve Danimarka'da, Kur’an yakma provokasyonu dur durak bilmiyor. Ülkede İslam karşıtı ve ırkçı “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri, Türkiye, Pakistan, Cezayir, Endonezya ve İran’ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı.

1.jpg

PROVOKASYONU CANLI YAYIN ÜZERİNDEN PAYLAŞTILAR

Danimarka ve İsveç, kültürel ve dini temelli saldırılara karşı önlem almanın yollarını araştıracağını açıklasalarda, ülkede saldırıların ardı arkası kesilmiyor.

Grup, provokasyon sırasında İslam karşıtı sloganlar atarak sosyal medya üzerinden canlı yayın açtılar.

Provokasyonlarını polis eşliğinde gerçekleştiren grup üyeleri, burada Müslüman bir kadının tepkisiyle karşılaştı. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından polis, kadını olay yerinden uzaklaştırdı. Grup, bu anları sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı. Facebook, grubun bazı videolarına kısıtlama getirmişti. İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar