CHP İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı: 'Yerel seçimlere Kılıçdaroğlu'yla gidilmeli'

CHP İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı: 'Yerel seçimlere Kılıçdaroğlu'yla gidilmeli'
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, "Genel Başkan kendisi de söylüyor, kazık çakmak niyetinde olmadığını ama biz yerel seçimlere sayın Genel Başkanımız ile gidilmesi gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bugün Ankara Masası programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevapladı. Akıllı, şunları söyledi:

“Talepler haksız değil. Biz bunu il başkanları toplantısında da konuştuk. Bir değişim, dönüşüm, yenilenme talebi, adına ne derseniz deyin. Sadece şu var. Oradaki talep genel başkan değişikliğiyle sınırlı. Biz bununla bir problem çözebileceğimiz kanaatinde değiliz.

Partinin meselesi genel başkan meselesi değildir. Çözmemiz gereken başka şeyler var. Bunların konuşulması lazım. Bunlar olmadan sadece ‘Genel Başkan değişsin.’ O gitti, bu geldi sanki iş bitti. Yok böyle bir şey. Buna karşıyız.

"YEREL SEÇİMLERE GENEL BAŞKANIMIZLA GİDİLMELİ"

Elbette bu sorunları çözmeliyiz. Parti içi demokrasiyi geliştirmeliyiz. Parti örgütlerini güçlendirmeliyiz. Çok yapılacak şey var. Bunlar yapılmadan sadece kişiyi değiştirerek bir şey çözemezsiniz. CHP, sadece bir lider partisi değildir. Elbette genel başkan, en önemli belirleyicidir. Diğer partiler kadar olmasa da CHP’de de böyledir. Ama dediğim gibi partinin yapısal problemlerinin çözülmesi lazım. Genel Başkan kendisi de söylüyor, kazık çakmak niyetinde olmadığını. Ama biz yerel seçimlere sayın Genel Başkanımız ile gidilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Ondan sonra partinin kendi iç dinamikleri içerisinde partinin ihtiyacı olan değişimler, dönüşümler adı neyse bunlar olacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar