Onlarca kişi hastanelik oldu: Mevlit yemeğinden zehirlendi!

Onlarca kişi hastanelik oldu: Mevlit yemeğinden zehirlendi!
Arnavutköy’de asker mevlidinde dağıtılan yemeği yiyen çok sayıda vatandaş zehirlendi.

Arnavutköy'de düzenlenen asker mevlidinde dağıtılan yemekten yiyen çok sayıda vatandaşın zehirlenmesi olayı, akşam saatlerinde Arnavutköy Durusu Mahallesi Uğuralp Sokak'ta meydana geldi.

İddiaya göre, öğle saatlerinde oğlu askere gidecek olan bir vatandaş, komşularını mevlit yemeğine davet etti. Ancak, mevlide katılan ve dağıtılan yemekten yiyen bazı vatandaşlar birkaç saat sonra rahatsızlanmaya başladı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken, zehirlenen vatandaşlar ambulanslarla Arnavutköy Devlet Hastanesine götürüldü. Olayda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakini Tarkan Yalçın, "Yeğenimin asker gecesini yapıyorduk. Mevlit okuttuk. Burada bir yemek verdik. Bu yemekten dolayı zehirlenme olmuş. Şu an hastanedeyiz. Tüm yaralılar şu an iyi. Sadece mide bulantısı ve kusma oldu. Hepsinde etki göstermemiş. Bünyesi zayıf olan kişilerde etki göstermiş. Doktorlar ile konuştuk. Şu an da herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Olaydan etkilenen Bahar Çayır ise, "Biz de komşuyuz. Komşumuzun asker mevlidine gittik. Ben bir de mide ameliyatlıyım. Yemeği 2-3 kaşık yedim ama zehirlenmişim. Çok şükür şimdi iyiyiz. Yemekte tavuklu pilav ve helva vardı" dedi.

Mahalle sakini Ahmet Hundi, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Aşağı yukarı 50 kişi rahatsızlandı. Mevlidi yapan teyzem, pilavı kendilerinin yaptığını ama tavuğu cuma günü aldıklarını söyledi. Dolaba koyduktan sonra kaynatıp pilavın üstüne koymuşlar. 16.00 sıralarında yediler. Akşam saatlerinde belirtiler başladı. Kusma, ishal gibi belirtiler oldu. Çoğunda fazla bir şey yok ama durumu ağır olanlar da var. Doktorlarımız ilgileniyor. Allah razı olsun" dedi.

Olayın ardından Nevşehir-Kayseri karayolu Kayseri istikameti uzun süre trafiğe kapatılırken, konuyla ilgili detaylı soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar