Önce Devlet Başkanı saraya kapatıldı! Asker yönetime el koydu

Önce Devlet Başkanı saraya kapatıldı! Asker yönetime el koydu
Nijer'de kendilerine `Vatanı Koruma Ulusal Konseyi` ismini veren bir grup asker, önce Devlet Başkanı'nı saraya kapattı ardından televizyondan darbe yaptıklarını duyurdu.

Afrika ülkesi Nijer'de, Başkanı Mohamed Bazoum’un dün, Başkanlık Sarayı’nda alıkonulmasının ardından bugün, ordu yönetime el koydu. Bir grup asker Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'un görevden alındığını savunan bildiri okudu.

Nijer'de `Vatanı Koruma Ulusal Konseyi` ismini veren bir grup asker, yönetime el koyduğunu bir devlet televizyonu ORTN'de yayımlanan videoda duyurdu.

265-093559-nijer-1-700x400.jpg

Metinde, ülkenin içinden geçtiği kriz nedeniyle Cumhurbaşkanı Bazoum'un devrildiği ve anayasanın askıya alındığı bildirildi.

22.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ve tüm sınırların kapatıldığı kaydedildi.

Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un dün, Başkanlık Sarayı’nda alıkonduğu ifade edilmesinin ardından halk, darbeyi engellemek için sokağa inip, Bazoum'un serbest kalması için protesto gösterisi düzenlemişti.

265-093700-nijer3.jpg

EKONOMİ NEDENİYLE HÜKÜMETİ DEVİRME KARARI ALDILAR

Darbeyi gerçekleştirenlerden Albay Amadou Abdramane, ülkenin güvenliği ve ekonominin bozulması sebebiyle bu hükümeti devirme kararı aldıklarını söyledi. Abdramane'e açıklamasında dokuz asker daha eşlik etti ve tüm devlet kurumlarının lağvedildiğini duyurdu.

Darbecilerin sözcüsü, dış ülkelerin müdahale etmemesini talep ederken, durum normale dönene kadar tüm kara ve hava sınırlarının kapatıldığını belirtti. Ayrıca, gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

(Haber Merkezi)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar