Okullarda tenefüs süresi ne kadar oldu? MEB'den yeni karar! İşte yeni teneffüs süresi...

Okullarda tenefüs süresi ne kadar oldu? MEB'den yeni karar! İşte yeni teneffüs süresi...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle okullarda teneffüs süreleri değişti. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için teneffüs sürelerinde yapılan değişiklik yeni yönetmelikte yayınlandı.

MEB tarafından yapılan değişiklikle teneffüs süreleri değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlandı. Düzenleme ile birlikte okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunun velisine bildirileceği açıklandı. Buna göre öğrencinin devamsızlığının 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde bildirim yapılmış olacak.


Aynı zamanda, ilkokullarda öğrenci gelişim düzeylerinin ayrıntılı değerlendirilebilmesi için ölçüt sayısı arttırıldı ve bunun yanı sıra "yeterli" ölçütü eklendi.


TENEFFÜS SÜRESİ NE KADAR OLDU?

Yapılan değişikliklerden biri de teneffüs süreleri oldu. Öğrencilerin beslenmelerini uzun ve rahat yapabilmeleri amacıyla okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olmasına karar verildi.

Yayınlanan yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu yer alırken, okul yönetimi tarafından tekli eğitim gerçekleşen okullarda bir teneffüsün en az 20 dakika olmasına karar verildi. Karara göre diğer teneffüsler için en az 15 dakika ayrılacak. İkili eğitim yapılan okullarda da teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar