Oğuzhan Uğur, "Devlet protesto yapamaz"

Oğuzhan Uğur, "Devlet protesto yapamaz"
Oğuzhan Uğur, HDP’nin Diyarbakır binası önündeki annelere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ve AKP’li bakanların destek ziyaretine ilişkin “Devlet bir şeyi protesto etmez. Protesto edilen şeyi çözer” açıklamasında bulundu.

Youtube'daki videoları ile adından sıkça söz ettiren Oğuzhan Uğur Diyarbakır’daki HDP binası önünde eylem yapan annelere ilişkin dikkat çeken bir video paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bazı bakanların Diyarbakır’da HDP binasının önünde bekleyen ve feryat eden annelere destek olduğnu ve “Onların yanındayız” mesajı vermelerini değerlendiren Uğur, “ Yani aslına bakarsanız devlet protestoya katıldı. Devlet bir şeyi protesto eder mi, etmez. Protesto edilen şeyi çözer” dedi.

Oğuzhan Uğur, sözlerine şöyle devam etti:

“O annelerin feryatlarını kendi primleri ve kendi mevkileri uğruna kullanan insanları yüksek rahatsız edici seslerinin, annelerin haklı gerekçeli acı feryatlarını bastırdığını gördük. Devlet HDP’den medet mi umuyor acaba şu anda? Yani o protestoya katılıp ‘Evet doğru, HDP binası önünde gerçekleştirilen bu protestoya biz de destek veriyoruz’ diyerek HDP’den bir atak mı bekliyor?

“BU İŞE DEVLETİN HUKUKU MÜDAHALE EDER”

Devlet dediğin gereğini yapar. Devletim hukuku vardır. Madem HDP ve HDP muadili partiler PKK’nın askerlik şubesi gibi takılıyor, çocukları gençleri dağa çıkartıyor, o zaman bu işe devletin hukuku müdahale eder. Kapatırsın partiyi, kesersin önünü, gerekli bütün adımları atarsın. Atmazsan, onları seçime sokarsan, sonrasında onlara terörist diyemezsin. Politikanı bu söylemler üzerinden asla yürütemezsin.

Teröristlerle iş birliği içinde olduğu belli bu partinin. Kanıtın da var. Peki, neden o parti ile karşı karşıya seçime giriyorsun? Çünkü kaybedeceğin belli ve kaybettikten sonra da gerekçen var. Gerekçen de belli. Nedir o gerekçe, “Bunlar terörist.”

“DEVLET PROTESTO YAPAMAZ”

Yani oy alarak kazanamayacağın yerleri kayyum atayarak yöneteceğini hesaplayarak zaten teröre destek verdiğine emin olduğun partiyi seçime sokuyorsan bu işte bir iş var. Vatandaşın güvenliğinden ve aile bütünlüğünden sorumlu olan devlettir. Devlet babadır, anadır. Vatandaşın canı ve malı için güvencedir. Devlet bunun için vardır. Yani devlet protesto yapamaz. Devletin söyleminde şu var, evet o analar haklıdır diyorlar. Evet, o analar haklıdır zaten. Diyorlar ki onların çocuklarını kandırdılar, dağa çıkardılar. 19-20yaşındaki çocuklar. Peki askeri lisedeki 14-15 yaşındaki çocuklar kandırılmış olamaz mı?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar