Öğretmenin Heimlich manevrası öğrencinin hayatını kurtardı

Öğretmenin Heimlich manevrası öğrencinin hayatını kurtardı
Bir öğretmenin Heimlich manevrası, Gaziantep'te bir öğrencinin yaşamını kurtardı. Turgut Özal Ortaokulu'nda yaşanan bu olay, okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Turgut Özal Ortaokulu'nda gerçekleşti. 8. sınıf öğrencisi Yavuz Rüzgâr Ağcabay, teneffüs sırasında yemek yerken soluk borusuna bir lokma kaçtı. Aniden yaşanan bu durumda öğrenci çevresindekilerin dikkatini çekti ve panikle çırpınmaya başladı.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bilnur Öztürk, hızla müdahale etti ve Heimlich manevrasını uyguladı. Bu müdahale sonucunda Ağcabay'ın soluk borusundaki engel kurtarıldı ve öğrenci hayata döndü. O anlar, okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın ardından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden "İlk yardım hayat kurtardı" başlığı altında bu olayı paylaştı. Yapılan açıklamada, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bilnur Öztürk'ün hızlı ve etkili müdahalesinin öğrencinin hayatını kurtardığı belirtildi. Müdürlük, öğrenciye geçmiş olsun dileklerini ileterek, öğretmeni tebrik etti ve bir hayatı kurtarmanın sorumluluk bilinciyle alınan ilk yardım eğitiminin önemine vurgu yaptı.

yhh.jpg

yy.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar