Oğlu belediye başkan adayı olacak mı? Mustafa Sarıgül adaylık için kararını verdi

Oğlu belediye başkan adayı olacak mı? Mustafa Sarıgül adaylık için kararını verdi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB), oğlu Emir Sarıgül'ün ise Eyüpsultan Belediyesi'ne talip olduğuna dair haberlerle ilgili gazeteci Fatih Altaylı'ya konuştu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na talip olduğuna dair iddiayı yalanladı. "Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan'ın (Kemal Kılıçdaroğlu) aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok" diyen Sarıgül, şöyle devam etti:

"Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek."

Sarıgül, Altaylı'nın "Emir'in Eyüpsultan adaylığı doğru mu peki?" sorusuna ise "Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok" yanıtını verdi.

Gazeteci ise siyasetçinin bu sözlerine "Yapma. Bunu kimseye anlatamazsın. Anlatırsın da inandırıcı olmaz" yanıtını verdi; ardından şu yorumu yaptı:

"Emir Sarıgül aktif siyasetin içinde olmaya çalışan ilk siyasetçi çocuğu değil, sonuncu da olmayacak elbette ama. AK Parti’deki aile boyu siyaseti eleştirip, benzerini yapmak. Hele baba hala siyasetin tam da göbeğindeyken. Ne dersiniz, olur mu?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar