Gazeteci Ruşen Çakır'dan Selahattin Demirtaş hakkında bomba iddia

Gazeteci Ruşen Çakır'dan Selahattin Demirtaş hakkında bomba iddia
Gazeteci Ruşen Çakır, Ayhan Bilge’nin, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yüzünden partiden uzaklaştığını öne sürdü.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Gazeteci Ruşen Çakır Medyascope YouTube programında kendisine yöneltilen "Selahattin Demirtaş, Ayhan Bilgen olur mu?" sorusunu yanıtladı.

Çakır, SES Partisi Genel Başkanı ve eski HDP Milletvekili Ayhan Bilgen’in, eski HDP Genel Başkanı ve Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş yüzünden partiden uzaklaştığını iddia etti. Bilgen ve Demirtaş arasındaki gerilimden bahsetti.

Çakır, “Birbirlerini benzetilmesi en zor isimler” diyerek Bilgen’in Demirtaş’ın müdahaleleri sonucunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı olamadığını savundu.

Çakır’ın açıklamaları şu şekilde:

“Ayhan Bilgen’in yaptığı bambaşka bir şey. Kürt Hareketinin devamı gibi bir iddiayla girmedi. Ayhan Bilgen’in HDP’den soğumasının en önemli nedenlerinden biri Demirtaş’ın kendisiydi.

Demirtaş cezaevine girdikten sonra Ayhan Bilgen’in eş genel başkan olma ihtimali vardı. Demirtaş bunu engellemek için elinden geleni yaptı ve başardı. Dolayısıyla o iki isim, birbirlerini benzetilmesi en zor isimler.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar