Niğde Kent Müzesi kapılarını ziyaretçilere açıyor

Niğde Kent Müzesi kapılarını ziyaretçilere açıyor
Niğde'nin köklü geçmişini yansıtan tarihi Sokullu Mehmet Paşa Bedesteni, artık Kent Müzesi olarak ziyaretçilere kapılarını açıyor. Geçmişten günümüze kadar Niğde'nin yaşam tarzını ve kültürünü yansıtan bu bedesten, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Osmanlı dönemi Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa tarafından 16. yüzyılda inşa edilen bu tarihi yapıyı Kent Müzesi'ne dönüştürmek için uzun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Başkan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin içerisinde Niğde'nin önde gelen isimlerinin balmumu heykelleri, şehre ait tarihi ve turistik yapıların maketleri, Niğde'yi anlatan kıyafetler ve yöreye ait nesnelerin sergileneceğini belirtti.

Niğde'nin tarihini, medeniyetlerini ve büyük kahramanlarını anlatan Kent Müzesi'nin gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, aynı zamanda bu müzenin Niğde'nin kadim bir şehir olduğunu dışarıdan gelen misafirlere de gösterebileceğini ifade etti. Kent Müzesi'nde sergilenen eserlerin bir kısmı, Niğde Belediyesi'nin çağrısına kayıtsız kalmayarak tarihi nesnelerini bağışlayan vatandaşlara ait. Bu bağışlar arasında tarihi kıyafetler, araç-gereçler, belgeler ve fotoğraflar bulunuyor. Ayrıca, müzede unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarının canlandırmaları da yer alıyor. Müze içerisindeki atölyelerde çocuklar için deneyim yapma imkanı da sunulacak.

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek Niğde Kent Müzesi, 09.00-17.30 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar