New York borsası güne düşüşle başladı

New York borsası güne düşüşle başladı
Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 oranında azalarak 39.139,59 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,22 düşüşle 5.194,37 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,38 azalışla 16.178,80 puana indi.

Ülkede açıklanan son veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine dair endişeleri artırırken, pay piyasalarında açılışta negatif bir seyir izlendi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,91'e indi, başvurular da yüzde 0,6 oranında düştü.

Öte yandan, ülkede özel sektör istihdamı mart ayında 184 bin kişiyle piyasa beklentilerinin üzerinde arttı. Bu, işe alımlarda temmuzdan bu yana en büyük artış olarak kaydedildi.

Analistler, öngörülenden daha güçlü gelen istihdam artışının ekonomik aktivitenin dirençli bir şekilde devam ettiğine dair başka bir işaret olduğunu belirtti.

Verilerin, yatırımcıların Fed'in faiz indirimleri konusundaki endişelerini artırdığını vurgulayan analistler, ABD'nin tahvil faizlerinin de yükseldiğini kaydetti.

Para piyasasındaki fiyatlamalarda, Bankanın haziranda faiz indirimine başlama olasılığının yüzde 51'e gerilediği görüldü.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yakından takip edilirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl hala son çeyrekte bir faiz indirimi öngördüğünü bildirdi.

Bostic, enflasyonun yüzde 2 hedefine 2026'ya kadar ulaşmayacağını düşündüğünü belirtirken, son birkaç aydır enflasyonun 2023'e kıyasla çok fazla hareket etmediğini ifade etti.

Öte yandan, ABD'li çip şirketi Intel'in hisseleri, yarı iletken imalat işinde artan işletme zararı ve satışlarında düşüş bildirmesi sonrasında yüzde 7'ye yakın oranda değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar