Netflix’e zam üstüne zam: Abonelik ücretleri ne kadar oldu?

Netflix’e zam üstüne zam: Abonelik ücretleri ne kadar oldu?
Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformlarından Netflix’e tekrar zam geleceği aktarıldı. Nedeni ise şaşırttı.

Hollywood oyuncularının uzun süren grevdeydi. Grevin bitmesiyle beraber Netflix'in, reklamsız yayın hizmeti fiyatlarını artırması bekleniyor.

Bu adım, şirketin karlılığını artırmayı ve bütçe bilincine sahip müşterileri reklam destekli abonelik planlarına çekmeyi amacı ile gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl reklamsız yayın hizmetlerinin yüzde 25 daha pahalı hale gelmesinin ardından Netflix, yeni bir artışı gündeme getirmeyi düşünüyor.

The Wall Street Journal’a göre, Netflix, Hollywood’daki yazar ve oyuncu grevlerinin sona ermesini bekleyerek yaklaşan fiyat artışını ertelemeyi planlıyor. Amerika Yazarlar Birliği kısa bir süre önce stüdyolarla geçici bir anlaşma yaptı ve Sinema Oyuncuları Birliği de Hollywood stüdyolarıyla görüşmelere yeniden başladı.

Netflix, dünyanın farklı ülkelerinde potansiyel fiyat artışları üzerine görüşmeler yapmayı düşünüyor. Ancak ilk değişikliklerin ABD ve Kanada gibi pazarlarda gerçekleşmesi bekleniyor.

TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Platformun Türkiye fiyatı Eylül ayı başında zamlanmıştı. Bu zammın ardından SD kalitede reklamsız izleme fiyatı 100 TL, Ultra HD kalitede reklamsız izleme fiyatı ise aylık olarak 200 TL olmuştu. Şimdi ise bu rakamın daha da artması bekleniyor. Ancak fiyat artışlarının ne kadar olacağı veya ne zaman gerçekleşeceği hakkında henüz kesin bilgi bulunmuyor.

GEÇTİĞİMİZ AY DA ZAM YAPMIŞTI

Netflix, geçtiğimiz eylül ayının başlarında abonelik fiyatlarına zam yapmıştı.

Netflix Türkiye abonelik ücretleri 2023 yılı Eylül ayı itibariyle şu şekilde güncellendi:

Temel paket: Aylık 99,99 TL (Tek cihazda SD kalitede izleme)

Standart paket: Aylık 149,99 TL ( İki cihazda HD kalitede izleme)

Özel paket: Aylık 199,99 TL (Dört cihazda Ultra HD kalitede izleme)

Bu fiyatlarla birlikte Netflix Türkiye'nin en ucuz aboneliği bile 100 TL'nin üzerine çıkmış oldu. Bu da Netflix Türkiye'yi dünyanın en pahalı Netflix'i yaptı. Örneğin, ABD'de temel paketin fiyatı 8,99 dolar (yaklaşık 75 TL), standart paketin fiyatı 13,99 dolar (yaklaşık 117 TL) ve özel paketin fiyatı 17,99 dolar (yaklaşık 150 TL). Netflix Türkiye abonelik ücretleri ile ilgili daha fazla bilgi için Netflix Türkiye resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar