Ne altın ne de dolar! O yatırım aracı resmen tavan yaptı

Ne altın ne de dolar! O yatırım aracı resmen tavan yaptı
Son dönemde altın yatırımcılarını sevindirirken, diğer bir metal de yükselmeye devam ediyor. İşte Dolar ve altından daha çok kazandıran o yatırım aracı...

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Türkiye''de birikimi olanların sık sık satın aldığı altın ve doların yanı sıra son dönemde ekonomistler tarafından tavsiye edilen gümüşte de yükseliş devam ediyor.

Gümüş ons fiyatı dün 26,075 dolara çıkarak 18 Nisan 2022 sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Sene başı itibarıyla gümüşün kazancı yüzde 8 oldu.

UBS, ABD dolarında zayıflama ve ABD Merkez Bankası Fed''in olası faiz indiriminin değerli metallere olan ilgiyi artırmasıyla birlikte gümüş fiyatının bu yıl yükselmeye devam edeceğini öngördü.

ALTIN/GÜMÜŞ YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE YAKLAŞTI

Altın/gümüş 2022’nin en düşük seviyesini 27 Aralık’ta 74,62 ile gördü. 2023’te yükselen değer 10 Mart’ta 91,90’a çıktı. Ancak son haftalarda gümüşteki yükseliş oranının daha fazla olması nedeniyle değer hızla geriledi. Bugün 78,62 ile Ocak sonrası en düşük seviye görüldü.

GÜMÜŞ FİYATLARI ARALIK’TA O RAKAMI GÖREBİLİR

New York''ta işlem gören vadeli kontratların bu yıl yüzde 8 artarak 25,99 dolar/ons seviyesinden işlem gördüğüne işaret eden UBS stratejisti Dominic Schnider, fiyatların yüksek kalmaya devam etmesini ve gümüş fiyatının Aralık ayına kadar 29 dolara çıkmasını bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar