NASA'dan insansı robot: Uzayda çalışacak!

NASA'dan insansı robot: Uzayda çalışacak!
NASA, gelecekteki astronotlara yardımcı olacak potansiyele sahip insansı robot Valkyrie'nin geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı. Bu hala test aşamasındaki robotun, astronotların iş yükünü hafifletme ve tehlikeli görevleri üstlenme kapasitesine sahip olması planlanıyor.

NASA'nın (National Aeronautics and Space Administration) ürettiği insansı robot Valkyrie, 188 santimetre boyu ve 136 kilogram ağırlığıyla doğal afet bölgelerinde ve uzayda çalışmak üzere test ediliyor.

DOĞAL AFET YAŞANAN BÖLGELER İÇİN TASARLANDI

Reuters'ın haberine göre, İskandinav mitolojisindeki bir kadın figüründen adını alan ve Houston, Teksas'taki Johnson Uzay Merkezi'nde test edilen Valkyrie, uzayda astronotların iş yükünü hafifletecek ve tehlikeli görevleri üstlenecek.

2-001.webp

NASA'nın geliştirdiği bu insansı robot, gelecekteki uzay keşif görevlerinde önemli bir yardımcı olarak rol alabilir.

PEKİ İNSANSI OLAN BU ROBOT UZAYDA NASIL ÇALIŞACAK?

NASA Dexterous Robotics Takım Lideri Shaun Azimi, uzaydaki insansı robotların gelecekte güneş panellerini temizlemek ya da uzay aracının dışındaki arızalı ekipmanları incelemek gibi riskli görevlerin üstesinden gelebileceğini belirtti. Azimi, bu tür görevlerin robotlar tarafından yerine getirilmesiyle astronotların daha fazla keşfe ve bilimsel araştırmalara odaklanabileceğini vurgulayarak, uzaydaki insansı robotların uzay keşiflerine önemli bir katkı sağlayabileceğini ifade etti.

3-002.jpg

Azimi, "İnsan mürettebatın yerini almaya çalışmıyoruz, sadece sıkıcı, kirli ve tehlikeli işleri onların üzerinden alarak daha üst düzey faaliyetlere odaklanmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar