NASA uyardı: 3 tane dev asteroit Dünya'ya düşebilir!

NASA uyardı: 3 tane dev asteroit Dünya'ya düşebilir!
NASA, Asteroit İzleme Panosu kapsamında Dünya'ya gelen ve düşme ihtimali bulunan ev büyüklüğündeki asteroitleri açıkladı.

NASA'nın Asteroit İzleme Panosu, bu ay Dünya'ya nispeten yaklaşacak üç asteroiti belirledi. Bu panoda, her asteroitin en yakın yaklaşma tarihi, çapı, göreceli boyutu ve Dünya'dan uzaklığı gibi hayati bilgiler yer alıyor.

NASA'nın kriterlerine göre, Dünya'ya bu mesafeye kadar yaklaşabilen yaklaşık 150 metreden daha büyük bir nesne "potansiyel olarak tehlikeli bir nesne" olarak adlandırılır.

thumbs-b-c-b8bf91034d6eec7347e9dc77070825b9.jpg

2024 AL6 adlı ilk asteroit 24 Ocak Çarşamba günü, ikinci asteroit 25 Ocak Perşembe günü ise 2017 BG92 ve üçüncü asteroit 2011 CQ1 ise 26 Ocak Cuma günü Dünya'ya yakın mesafeden geçecek. Üç asteroitin de yörüngelerinden çıkarak Dünya'nın çekim gücü nedeniyle düşme ihtimalleri bulunuyor. İlk asteroitin bir ev büyüklüğünde ikinci ve üçüncü asteroitin ise bir otobüs büyüklüğünde olduğu açıklandı.

NASA'nın Asteroid İzleme Panosu gibi izleme ve bilinçlendirme girişimleri, Dünya'ya yakın cisimlerin izlenmesi ve halkın bilgilendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar